Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η διαφορετική ανάγνωση των αποτελεσμάτων της Folli Follie – Οι αποστάσεις των τιμών-στόχων και η πορεία της μετοχής

Η διαφορετική ανάγνωση των αποτελεσμάτων της Folli Follie – Οι αποστάσεις των τιμών-στόχων και η πορεία της μετοχής
Με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου η μετοχή πιέστηκε ενώ οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι αν και έχουν ίδιες σχεδόν εκτιμήσεις 
Τα αποτελέσματα της Folli Follie δίχασαν τους αναλυτές, ενώ αναφορικά με τους επενδυτές αυτό που καταγράφθηκε στο ταμπλό ήταν πιέσεις στη μετοχή κυρίως λόγω της πορείας των ταμειακών ροών και έχει των καθαρών κερδών.
Τα κέρδη ήταν ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων, αλλά η αρνητική έκπληξη ήρθε από τις ταμειακές ροές, όπως σημειώνουν αναλυτές αν και η διοίκηση διαβεβαίωσε πως δεν θα είναι αυτή η εικόνα στο σύνολο της χρήσης και πως οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα είναι θετικές.
Ωστόσο, οι πρώτες εκθέσεις που δημοσιεύτηκαν έδειξαν πως κάποιοι αναλυτές διατηρούν επιφυλάξεις.
Το ερώτημα βέβαια είναι αν με αυτές τις εκροές στις ταμειακές ροές ο όμιλος είναι υπερβολικά μοχλευμένος, και αν τα αποτελέσματα που δημιουργεί και κυρίως τα λειτουργικά κέρδη δεν μπορούν να καλύψουν την αύξηση του δανεισμού.
Αξίζει να σημειωθεί πως η διαφορά στη σύγκριση δύο εκθέσεων είναι μεγάλη σε ό,τι αφορά τις τιμές στόχους, ενώ την ίδια ώρα οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ή τον καθαρό δανεισμό είναι ίδιες.
Βάσει αποτελεσμάτων φαίνεται πως καταγράφθηκε σημαντική αύξηση του καθαρού δανεισμού στα 183 εκατ. ευρώ από 106 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2016 σύμφωνα με την ΙBG.
Είναι αυτός ο δανεισμός μεγάλος όταν τα EBITDA του 2017 αναμένονται στα 324 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την ίδια χρηματιστηριακή;
Οι εκτιμήσεις της δίνουν δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA μόλις 0,2 φορές.
Δηλαδή τα λειτουργικά κέρδη του 2017 είναι περίπου πέντε φορές μεγαλύτερα από τον καθαρό δανεισμό (τραπεζικές υποχρεώσεις μείον ταμειακά διαθέσιμα).
Η IBG εκτιμά πως ο καθαρός δανεισμός στην τρέχουσα χρήση θα μειωθεί στα 79 εκατ. ευρώ από 106 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, σημειώνει πως αποτέλεσε έκπληξη η εκροή 73 εκατ. ευρώ στις ελεύθερες ταμειακές ροές (-54 εκατ. ευρώ λειτουργικές), όμως αν και αναφέρει πως η διοίκηση επέμεινε για δημιουργία θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών το 2017, προχώρησε σε μείωση στις εκτιμήσεις της για τις ταμειακές ροές.
Κατά την ΑΧΕ το momentum των κερδών είναι ισχυρό, αλλά παραμένουν χαμηλές οι ελεύθερες ταμειακές ροές λόγω αυξημένων αναγκών κεφαλαίου κίνησης και σε κεφαλαιουχικές δαπάνες, γι΄αυτό και υιοθετεί μια πιο συντηρητική στάση.
Δίνει λοιπόν τιμή στόχο τα 22,40 ευρώ από 28 ευρώ και υποβαθμίζει τη σύσταση από αγορά σε ουδέτερη.
Να σημειωθεί πως περιμένει καθαρά κέρδη 215 εκατ. ευρώ άρα το p/e είναι στις 6,1 φορές και ο δείκτης p/bv στις 0,7 φορές.
Από την άλλη η Euroxx δεν φαίνεται να ανησυχεί από τις αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές και αυξάνει την τιμή στόχο στα 28,50 ευρώ από 27 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς.
Περιμένει καθαρά κέρδη 216 εκατ. ευρώ όσα δηλαδή σχεδόν και η IBG, άρα ο πολλαπλασιαστής κερδών είναι εξαιρετικά χαμηλός, ενώ εκτιμά πως ο δείκτης καθαρός δανεισμός προς EBITDA το 2017 θα είναι στις 0,46 φορές, διπλάσιος δηλαδή από την εκτίμηση της IBG, η οποία ανησυχεί για τις ελεύθερες ταμειακές ροές περισσότερο.
Η Euroxx σημειώνει πως κατά την άποψή της οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, για τη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών και για το ρίσκο της χώρας (Ελλάδα).
Πιστεύει όμως ακόμα πως να γίνεσαι παγκόσμιο brand θα είναι ο καταλύτης για τη Folli Follie που θα την πάει στο επόμενο επίπεδο αλλάζοντας τις ελεύθερες ταμειακές ροές και οδηγώντας τη μετοχή σε αναβαθμίσεις.
Στο ταμπλό ο τίτλος έκλεισε στα 20,07 ευρώ και πρέπει να σημειωθεί πως από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί μόλις κατά 3,5% με την αγορά να έχει καταγράψει άνοδο άνω του 21%.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 1,34 δισ. ευρώ

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης