Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Μπόμπολας δεν πληρώνει ότι δεν …τον απειλεί - Η κατάσταση στην Πήγασος είναι ανεξέλεγκτη

Ο Μπόμπολας δεν πληρώνει ότι δεν …τον απειλεί - Η κατάσταση στην Πήγασος είναι ανεξέλεγκτη
Η κατάσταση στην Πήγασος είναι ανεξέλεγκτη, καθώς η απεργία αποφασίστηκε χθες να συνεχιστεί παρά τον ελιγμό Μπόμπολα
Ο Φώτης Μπόμπολας υπόσχεται πλέον ότι θα καταβάλλει δύο μισθούς έναντι οφειλών στους εργαζόμενους, αλλά δεν γίνεται πιστευτός, καθώς δεν καταθέτει χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, ενώ ταυτόχρονα στο εσωτερικό της Πήγασος μαίνεται ο πόλεμος για την απομάκρυνση Διευθυντικών Στελεχών του Έθνους.
Η κατάσταση στην Πήγασος είναι ανεξέλεγκτη, καθώς η απεργία αποφασίστηκε χθες να συνεχιστεί παρά τον ελιγμό Μπόμπολα, ο οποίος, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, δεν βλέπει ορίζοντα επιβίωσης της επιχείρησης και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποφύγει ενέργειες που θα οδηγούσαν σε ποινικά κολάσιμες πράξεις μη εξαγοράσιμες.
Ουσιαστικά, φαίνεται να εγκαταλείπει ακόμα και την υπόσχεση που έδωσε πρόσφατα στις τράπεζες ότι θα καταβάλει τις οφειλές προς το προσωπικό, ειδικά μετά τη χθεσινή συνέχιση της απεργίας ενώ κύριο μέλημά του είναι να καλύψει τις υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Και αυτό διότι θεωρεί αναπόφευκτη εξέλιξη τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων του Πήγασου από τις τράπεζες το επόμενο δίμηνο.
Οι πλειστηριασμοί αυτοί αγγίζουν και την πλευρά Ιβάν Σαββίδη που ναι μεν έχει το 20% του Τηλέτυπου αλλά κινδυνεύει να βρεθεί απολογούμενος για το τίμημα της μεταβίβασης, εφ όσον το 13% που θα βγει στο σφυρί πωληθεί σε τιμή αναλογικά υψηλότερη αυτής του τιμήματος που απέκτησε τις μετοχές Μπόμπολα.
Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες έχουν ήδη κινήσει διαδικασίες εναντίον του ομίλου Πήγασος για περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δεσμευτεί, αλλά θα βρεθούν αντιμέτωπες με το ερώτημα γιατί χρηματοδότησαν τον όμιλο χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.
Ωστόσο, σε αυτό η απάντηση είναι για να μην απαξιωθεί η όποια περιουσία του ομίλου, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή στην Ίριδα η οποία με τις τακτικές αποφυγής πληρωμής υποχρεώσεων από την πλευρά του Πήγασου κινδύνεψε να τεθεί εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο πιεστήριο της Ελλάδας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης