Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημα με τα αρχαία στο Ελληνικό

tags :
Βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημα με τα αρχαία στο Ελληνικό
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν επιλυθεί οι δύο βασικές εκκρεμμότητες και η επένδυση να μπει σε φάση υλοποίησης
Αποφασισμένα να ξεπεραστούν τα δύο βασικά εμπόδια - δασικό και αρχαιότητες -  που εμποδίζουν την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό - είναι κυβερνητικά στελέχη.
Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) επικύρωσε το μνημόνιο που έχουν υπογράψει το υπουργείο Πολιτισμού με τη Lamda Developement και περιλαμβάνει κανόνες για τη διαχείριση αρχαιοτήτων που θα έρθουν στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Η συμφωνία περιέχει πολλά θετικά στοιχεία, αλλά χρειάζεται να επικυρωθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές έχουν αποδεχθεί ότι αρχαιολόγοι του υπουργείου θα επιτηρούν τα έργα και σε περίπτωση που εντοπιστούν αξιόλογα ευρήματα θα ξεκινούν ανασκαφές, που θα ολοκληρώνονται μέσα σε έξι μήνες, αλλά θα μπορεί και να παραταθούν.
Η επόμενη σημαντική εκκρεμότητα είναι η κατάθεση του ΣΟΑΠ (Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης) στην Ελληνικό ΑΕ., η οποία με τη σειρά της θα το στείλει στο γραφείο του Ελληνικού για να βγει σε δημόσια διαβούλευση για περίπου ένα μήνα.
Κατόπιν θα πρέπει να περάσει από την έγκριση του ΚΣΔ (Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης) όπου συμμετέχουν όλοι οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων της Κυβέρνησης για να ακολουθήσει τελικά το Προεδρικό Διάταγμα προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση του 100% της Ελληνικό ΑΕ. στην Lamda Development.
Ωστόσο δύο επιπλέον σημαντικοί παράγοντες για την ολοκλήρωσης της διαδικασίας είνα η κατάθεση και έγκριση της ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) και η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την αδειοδότηση Καζίνο στην τουριστική ζώνη του Ελληνικού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν επιλυθεί οι δύο βασικές εκκρεμμότητες και η επένδυση να μπει σε φάση υλοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης