Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με ελεύθερα όρια η επιστροφή της ΔΕΗ στο ταμπλό στις 19/6 – Πόσο θα υποχωρήσει η μετοχή

tags :
Με ελεύθερα όρια η επιστροφή της ΔΕΗ στο ταμπλό στις 19/6 – Πόσο θα υποχωρήσει η μετοχή
Όπως ενημέρωσε η επιχείρηση δεν θα γίνει προσαρμογή της τιμής της μετοχής, αλλά τα όρια διαπραγμάτευσης θα είναι ελεύθερα
Μεγάλη ποσοστιαία πτώση αναμένεται να καταγράψει η μετοχή της ΔΕΗ την ερχόμενη Δευτέρα λόγω αποκοπής της μείωσης μετοχικού κεφαλαίου και εισφορά σε είδος (μετοχές ΑΔΜΗΕ) στους μετόχους με αναλογία μία μετοχή του ΑΔΜΗΕ για μία μετοχή της ΔΕΗ.
Όπως ενημέρωσε η εταιρεία δεν πρόκειται να προσαρμοστεί η τιμή, που σημαίνει θα το κάνει η ίδια η αγορά (όπως γίνεται στην αποκοπή μερισμάτων), και έτσι αναμένεται να υποχωρήσει σημαντικά, όπως υποδηλώνει και η απόφαση να αφεθούν ελεύθερα τα όρια διαπραγμάτευσης.
Δεν θα γίνει δηλαδή αυτό που βλέπουμε για παράδειγμα στην επιστροφή κεφαλαίου σε μετρητά μέσω μείωσης ονομαστικής αξίας μετοχών, όπου η τιμή προσαρμόζεται.
Ουσιαστικά η μετοχή θα υποχωρήσει περίπου 2,12 ευρώ κατά το μέγιστο λόγω ΑΔΜΗΕ αφού αυτή θα είναι η τιμή εισαγωγής.
Με άλλα λόγια οι επενδυτές θα πρέπει τη Δευτέρα να έχουν αξία μετοχών (μία ΔΕΗ συν μία ΑΔΜΗΕ) ίση με την τιμή κλεισίματος της σημερινής συνεδρίασης.
Από κει και πέρα ανάλογα με το τι θα πράξει η αγορά συνολικά θα πράξουν και οι μετοχές των δύο επιχειρήσεων ή θα μπορούσε η αγορά να αποτυπώσει χαμηλότερη αξία για τον ΑΔΜΗΕ και μεγαλύτερη για τη ΔΕΗ ή το αντίστροφο.
Το βασικό όμως σενάριο λέει πως σήμερα η μετοχή διαπραγματεύεται στα 3,76 ευρώ, άρα αν τη Δευτέρα είναι για παράδειγμα στην ίδια τιμή τότε αφαιρώντας τα 2,12 ευρώ του ΑΔΜΗΕ θα πρέπει η ΔΕΗ να ξεκινήσει στα 1,64 ευρώ που σημαίνει υποχώρηση 56%.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης