Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην αμερικανική εταιρία ακινήτων Hines φέρεται να περνά η κυριότητα το ακίνητο του ξενοδοχείου Athens Ledra

tags :
Στην αμερικανική εταιρία ακινήτων Hines φέρεται να περνά η κυριότητα το ακίνητο του ξενοδοχείου Athens Ledra
Tο εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη
Στην αμερικανική εταιρία ακινήτων Hines φέρεται να περνά η κυριότητα ο ακίνητο του ξενοδοχείου Athens Ledra, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η αμερικανική εταιρία πλειοδότησε στον πλειστηριασμό.
Όπως είχε γράψει σε παλιότερο δημοσίευμά του το bankingnews.gr στόχος ήταν το τίμημα για το ξενοδοχείο να διαμορφωθεί στα 36 εκατ. ευρώ, πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα που έδωσε η αμερικανική εταιρία κυμάνθηκε στα 33,05 εκατ. ευρώ.
Tο εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη.
Mετά τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott.
Ωστόσο, τη μετονομασία -το 2014- του ξενοδοχείου σε Athens Ledra τη διαδέχεται λίγους μήνες αργότερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 της ΑΣΤΥ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου, η οποία εν συνεχεία απεσύρθη.
Έπειτα το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank), ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως τότε η Αlpha είχε προσεγγίσει μεγάλους ξενοδοχειακούς Ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με στόχο την πώληση του ξενοδοχείου, που όμως δεν προχώρησε καθώς είχε ακουστεί ότι το τίμημα (περί τα 48 εκατ. ευρώ) που ζητήσε ήταν υψηλό το ίδιο και το κόστος για την ανακαίνιση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης