Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα διαμάντια της Βόρειας Ελλάδας: Η Ελληνική Ζύμη, η Βίκος και η Sunlight recycling

Τα διαμάντια της Βόρειας Ελλάδας: Η Ελληνική Ζύμη, η Βίκος και η Sunlight recycling
Τα επιτελεία των εταιρειών μίλησαν σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά από πρωτοβουλία του προέδρουβ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανασίου Σαββάκη
Οι εταιρείες της Βόρειας Ελλάδος η Ελληνική Ζύμη, η Sunlight recycling και η Βίκος αντιστέκονται στην κρίση και την ίδια στιγμή κάνουν βήματα προόδου, καθώς κερδίζουν ξένες αγορές.
Τα επιτελεία των εταιρειών μίλησαν σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανασίου Σαββάκη.
Κάμψη των πωλήσεων τόσο η Βίκος όσο και η Ελληνική Ζύμη διαπιστώνουν στην εγχώρια αγορά στο πρώτο πεντάμηνο του 2017 όπως ανέφεραν τα στελέχη των δύο εταιρειών.
Πάντως, ο κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς αντιπρόεδρος της εταιρείας Βίκος Α.Ε, ανέφερε ότι το κόστος μεταφοράς των προϊόντων Βίκος είναι απαγορευτικό για την εταιρεία καθώς η χώρα δεν διαθέτει ανεπτυγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο και ειδικότερα η Ήπειρος.
Ο κ. Σαπετάς είπε ότι η εταιρεία έχει επενδύσει συνολικά 100 εκατ. ευρώ από το 1992 μέχρι σήμερα δημιουργώντας υπερσύχρονες μονάδες παραγωγής εμφιάλωσης νερού.
Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά των αναψυκτικών.
Η Βίκος Α.Ε είχε αύξηση των πωλήσεων 5% το 2016 και αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με φέτος.
Ο τζίρος ανήλθε στα 65 εκατ. ευρώ.
Η Βίκος προχωρά σε νέες επενδύσεις ύψους25 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ προέρχονται από τραπεζικό δανεισμό.
Ο κ. Κωνσταντίνος Μαυρίδης της εταιρείας Ελληνικής Ζύμης είπε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ζύμης καθώς διαθέτει 22 γραμμές παραγωγής και απασχολεί 515 εργαζόμενους.
Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας διαθέτει 41 brands και παρουσία σε 49 χώρες.
Στην εγχώρια αγορά έχει 6.000 σημεία πώλησης.
Ο κ. Σπύρος Κόπολας της εταιρείας sunlight recycling μέλος ομίλου Πάνου Γερμανού στον οποίο συμμετέχουν 7 εταιρίες με 5800 εργαζόμενοι παρουσίασε 1,6 δις τζίρο το 2016 και έχει παρουσία σε 6 χώρες.
Η Sunlight είναι καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την παραγωγή σε ποσοστό 90% να διοχετεύεται το εξωτερικό.
Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια μπαταρίες όταν η εγχώρια αγορά ανέρχεται σε 36.000 μπαταρίες.
Ο κ. Κόπολας αποκάλυψε ότι η εταιρεία κάνει εισαγωγές πρώτης ύλης μολύβδου και η αξία τους ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ και επιδιώκει να συγκεντρώσει από την εγχώρια αγορά, έτσι ώστε να γίνει καθαρά εξαγωγική εταιρεία χωρίς να χρειάζεται να κάνει εισαγωγή πρώτης ύλης από το εξωτερικό.
Η επιλογή της εταιρείας με έδρα την Κομοτηνή έγινε χάρη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ φυσικού αερίου.
Πάντως, οι εκπρόσωποι των εταιρειών Βίκος και της Ελληνικής Ζύμης δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εισαχθούν οι εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης