Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα ερωτήματα για τις απολαβές της διοίκησης της Γενικής Εμπορίου και οι… μέτοχοι μειοψηφίας

tags :
Τα ερωτήματα για τις απολαβές της διοίκησης της Γενικής Εμπορίου και οι… μέτοχοι μειοψηφίας
Βγάλε άκρη αν μπορείς…
Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η πολιτική ορισμένων εταιριών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.
Παράδειγμα αποτελεί η Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας επί πολλά έτη εισηγμένη μαθαίνουμε από την χθεσινή επίσημη ανακοίνωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης ότι εγκρίθηκαν οι συνολικές μικτές αμοιβές και αποζημιώσεις του Προέδρου του Δ.Σ. Κου Γεωργίου Κρεμύδα και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Κου Κωνσταντίνου Κρεμύδα, που είναι εντός των ορίων όπως αυτά προεγκρίθηκαν από την προηγούμενη Τακτική Γενική Συνέλευση, οι οποίες ανήλθαν στο ποσό των 198.000 Ευρώ και οι συνολικές μικτές αποδοχές του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και Προέδρου της επιτροπής ελέγχου Κου Νικολάου Διαμαντόπουλου σε 5.000 ευρώ.
Επίσης, εγκρίθηκαν οι συνολικές μικτές αποδοχές των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, εργαζομένων στην εταιρία με σχέση εξηρτημένης (έμμισθης) εργασίας, κ.κ. Θεοδώρου Κονιδάρη, Αχιλλέα Γλαβά και Παναγιώτη Κρεμύδα που ανήλθαν συνολικά σε 154.029,32 Ευρώ.
Ανατρέχοντας στις οικονομικές καταστάσεις προκύπτει ότι το 2016 καταβλήθηκαν στα μέλη του ΔΣ συνολικές αμοιβές 548.000 Ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται και αμοιβές από κέρδη χρήσης τα οποία δεν αναφέρονται στις εγκρίσεις της Γενικής Συνέλευσης, ενώ οι εγκρίσεις Γενικής Συνέλευσης αφορούν σε ποσό της τάξεως των 357 χιλιάδων Ευρώ.
Στις οικονομικές καταστάσεις βεβαίως αναφέρεται ότι προτείνεται από τις 502 χιλιάδες κέρδη του 2016 να καταβληθούν ως μέρισμα 240.600 ευρώ και 120.000 στα μέλη του ΔΣ.
Δηλαδή, το ΔΣ έρχεται εκ των υστέρων και προτείνει διανομή εκ των κερδών ενώ προηγουμένως έχει λάβει τις αμοιβές του που μείωσαν τα κέρδη.
Ουσιαστικά, το ΔΣ έχει λάβει 428.000 Ευρώ (από που προέκυψαν και εγκρίθηκαν άραγε;) και από συνολικά προ αμοιβών ΔΣ κέρδη 930.000 περί τις 550 χιλιάδες Ευρώ χωρίς σε αυτά να υπολογίζεται το ποσό από το διανεμόμενο μέρισμα που αντιστοιχεί στα μέλη ΔΣ που είναι και μέτοχοι της εταιρίας.
Άραγε όλα αυτά συνιστούν ή όχι καταχρηστική συμπεριφορά έναντι των μετόχων της μειοψηφίας;
Άραγε υπάρχει εξήγηση για το πως ακριβώς προέκυψαν και με ποιες εγκρίσεις οι συνολικές αμοιβές που έλαβαν τα μέλη του ΔΣ για το 2016;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης