Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε αναδιάταξη ο ξενοδοχειακός κλάδος - Οι μονάδες που άλλαξαν χέρια - Ποιές βγαίνουν στο σφυρί

tags :
Σε αναδιάταξη ο ξενοδοχειακός κλάδος - Οι μονάδες που άλλαξαν χέρια - Ποιές βγαίνουν στο σφυρί
Μια σειρά αγοραπωλησιών στο ξενοδοχειακό κλάδο έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.
Τέσσερις άγονοι πλειστηριασμοί προηγήθηκαν για το Athnes Ledra προκειμένου αυτό τελικά να καταλήξει χτες στα χέρια της αμερικανικής Hines.
Xτες το απόγευμα με το νέο πλειστηριασμό που περιελάμβανε χαμηλότερο, ελάχιστο τίμημα για τους ενδιαφερομένους επενδυτές, στα 33 εκατ. ευρώ κι εμφανίστηκε τελικά ένας και μοναδικός επενδυτής, η αμερικανική Hines, η οποία αναζητεί εδώ και καιρό τον τρόπο για την είσοδό της στην ελληνική αγορά.
Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα τίμημα στα 33,7 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο πήχης που είχε θέσει η τράπεζα ήταν στα 33 εκατ. ευρώ και οι Αμερικανοί πρόσφεραν 33,050 εκατ.
Πέραν του τιμήματος του πλειστηριασμού, υπολογίζεται ότι ο επενδυτής θα χρειαστεί περί τα 10 εκατ. ευρώ επιπλέον για ανακαίνιση του ξενοδοχείου.
Το Athens Ledra δεν είναι όμως η μοναδική μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Αθήνας που άλλαξε χέρια, καθώς μια σειρά αγοραπωλησιών στο ξενοδοχειακό κλάδο πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Ιδιοκτήτη άλλαξε πέρυσι και το Athens Imperial της πλατείας Μεταξουργείου όταν από την ιδιοκτήτρια του κτηρίου ΒΙΟΧΑΛΚΟ πέρασε στη Wyndham, στον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό όμιλο του πλανήτη με διαχειρίστρια πλέον την Zeus International, μια ελληνική εταιρεία που διαχειρίζεται ήδη πολλά ξενοδοχεία στην Ανατολική Ευρώπη και προχωρά συνεχώς σε άνοιγμα νέων μονάδων.
Χέρια άλλαξε και το Athens Hilton, που πέρασε στην εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., με μετόχους τις ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V.
Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργηθούν πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικοί χώροι γαστρονομίας και θεματικοί εμπορικοί χώροι που θα δώσουν άλλο αέρα στο φημισμένο ξενοδοχείο της πόλης.
Στις αρχές του χρόνου άλλαξε χέρια και ο Αστέρας Βουλιαγμένης μετά την πώληση του στην αραβοτουρκική κοινοπραξία Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, οι νέοι ιδιοκτήτες εκτός από τα κλειδιά έλαβαν και την απόφαση για ανακαίνιση της μονάδας. Τα έργα ανακαίνισης και ανάπλασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης ανέλαβε να εκτελέσει μέχρι τις 24 Απριλίου του 2018 η Ακτωρ ΑΕ.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 68,4 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την αναβάθμιση των δύο υπαρχόντων ξενοδοχείων και των μπάνγκαλοους, καθώς και την κατεδάφιση του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου «Αφροδίτη» όπως και την ανάπλαση των χώρων πρασίνου, αλλά όχι και την κατασκευή των 13 πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών.
Στόχος της νέας διοίκησης της Αστήρ Παλάς, συμφερόντων της AGC Equity Partners, είναι το ανακαινισμένο συγκρότημα να είναι πλήρως λειτουργικό στις αρχές Ιουνίου του 2018.
Ένα ακόμα εμβληματικό ξενοδοχείο της Ομόνοιας, το «2 Fashion House Hotel» της Classicals Hotels(Grecotel). To 4άστερο ξενοδοχείο πήρε  Ελληνοαμερικανός Επιχειρηματίας Μ. Πετρόγιαννης και το κατάλυμα, δυναμικότητας 111 δωματίων και σουιτών, επαναλειτουργεί υπό την επωνυμία Athens Tiare Hotel.
Τέλος στο σφυρί προσφάτως και το ιστορικό ξενοδοχείο King George στην Πλατεία Συντάγματος, από την Eurobank.
H διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές φθινόπωρο υπό την αίρεση ότι το τίμημα θα συναντήσει τις προσδοκίες της ιδιοκτήτριας τράπεζας. 
Το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας απέναντι από την πλατεία Συντάγματος (οδός Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3), έχει συνολική επιφάνεια 9.450 τ.μ. και αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, 8 ορόφους και δώμα, ενώ είναι δυναμικότητας 102 δωματίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης