Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda Development: Κατατέθηκε σήμερα (15/6) το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για το Ελληνικό

Lamda Development: Κατατέθηκε σήμερα (15/6) το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για το Ελληνικό
Μέσω δηλώσεων που παραχώρησε στο bankingnews.gr, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, εμφανίστηκε σίγουρος ότι το έργο «θα προχωρήσει κανονικά»
Κατατέθηκε σήμερα (15/6) το πρωί το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Ελληνικού από τη Lamda Development, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του οποίου θα πρέπει μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 να έχει εκδοθεί και προεδρικό διάταγμα προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.
Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση της Lamda, κατά της διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της, με τον Πρόεδρο της Lamda, Τάσο Γιαννίτση, να χαρακτηρίζει ως «αχίλλειο πτέρνα» τα 37 στρέμματα δασικής έκτασης στο Ελληνικό, τα οποία θα μπορούσαν να ακυρώσουν το project.
Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του έργου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εν λόγω επένδυση ως «μία στρατηγική επιλογή για την Ευρώπη» το οποίο «θα επηρεάσει ευνοϊκά για πολλές δεκαετίες το οικονομικό, κοινωνικό πολιτιστικό τοπίο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».
Παράλληλα, στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, ο οποίος τόνισε ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος μέχρι το Νοέμβριο, ωστέ να εκδοθούν εν συνεχεία οι απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.
Επιπλέον, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στο θέμα του καζίνο, τονίζοντας ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να προκυρήξει τον διαγωνισμό για την παραχώηση της σχετικής άδειας, ενώ πρόσθεσε ότι «έχει εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον από διεθνείς ομίλους».
Σε ερώτηση του bankingnews.gr για το αν υπάρχει πρόβλεψη στο ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί το έργου του Ελληνικού, ο κ. Αθανασίου επεσήμανε ότι τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται υπό συζήτηση, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηρισικά «το έργο θα προχωρήσει κανονικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης