Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Η πτώση που θα σημειωθεί στις 19/6 στη μετοχή της ΔΕΗ δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Η πτώση που θα σημειωθεί στις 19/6 στη μετοχή της ΔΕΗ δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση ιστορική λόγω της απόφασης του Eurogroup
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 Ιουνίου 2017, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η τελετή υποδοχής της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, που αποτελεί βασικό μέτοχο του ΑΔΜΗΕ με ποσοστό 51%.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, Ιάσων Ρουσόπουλος, κήρυξαν τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη εταιρία δημόσιου χαρακτήρα που εισάγεται μετά από έντεκα χρόνια στο ελληνικό Χρηματιστήριο.
Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στην Κύρια Αγορά θα γίνει τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου.
Ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι η πτώση που θα σημειωθεί τη Δευτέρα στη μετοχή της ΔΕΗ δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και οι επενδυτές καλό θα είναι να κοιτάξουν τις αξίες και των δυο εταιριών.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση ιστορική λόγω της απόφασης του Eurogroup.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την εισαγωγή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.
Πρώτον. Δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους επενδυτές να συμμετέχουν στον ΑΔΜΗΕ, για να ενισχύσουν το νέο, φιλόδοξο, στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του, που περιλαμβάνει σημαντικά έργα διασύνδεσης, εγχώριου και διεθνούς ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων, η διασύνδεση των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Δεύτερον. Οι μέτοχοι της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00% αποκτούν μετοχές στην ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.
Τρίτον. Ανοίγει μία ακόμη εταιρία στο επενδυτικό κοινό.
Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Σταθάκης, επέλεξε να διατηρήσει τον δημόσιο έλεγχο στο ρυθμιζόμενο μονοπώλιο δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης, καθώς αποτελεί εθνικής σημασίας κεφάλαιο για την Ελλάδα, με στόχο την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.
Η σημερινή εκδήλωση υπογραμμίζει το άνοιγμα της χώρας σε στρατηγικές ξένες επενδύσεις και στον τομέα της ενέργειας, η οποία εισέρχεται σε μία νέα αναπτυξιακή φάση, στο πλαίσιο των νέων δεδομένων της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς. Στόχος μας, κατέληξε ο Υπουργός, είναι η Ελλάδα να αποτελέσει ισχυρό παίκτη στο νέο ενεργειακό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης