Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιστροφή κεφαλαίου 0,65 ευρώ ανά μετοχή από την Αιολική – Επιβεβαίωση του Bankingnews.gr

tags :
Επιστροφή κεφαλαίου 0,65 ευρώ ανά μετοχή από την Αιολική – Επιβεβαίωση του Bankingnews.gr
Μεγάλη άνοδο για τη μετοχή στο ταμπλό, ενεργοποιείται λόγω αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος συνεχώς ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ)
Επιστροφή κεφαλαίου ίση με την αξία της μετοχής πριν γίνει γνωστή η απόφαση της γενικής συνέλευση δίνει στους μετόχους η Αιολική Επενδυτική.
Το Bankingnews είχε μεταδώσει τις πληροφορίες που υπήρχαν από τις 9 Ιουνίου όταν η γενική συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα αναβλήθηκε, ώστε να γίνει σήμερα η επαναληπτική και να πάρει τη σχετική απόφαση η εταιρεία.
Θα προηγηθεί reverse split με αναλογία μία νέα για κάθε πέντε παλιές και μετά θα γίνει επιστροφή κεφαλαίου με μείωση ονομαστικής αξίας 3,25 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 0,65 ευρώ σε σημερινές τιμές.
Σύμφωνα με τον πίνακα επενδύσεων πρώτου τριμήνου η επενδυτική είχε ταμειακά διαθέσιμα 4,8 εκατ. ευρώ τα οποία βρίσκονταν σε τράπεζες του εξωτερικού.
Η μετοχή καταγράφει μεγάλη άνοδο στο ταμπλό και ο όγκος ξεπερνά τις 33 χιλ. τεμάχια, ενώ πριν λίγες μέρες με δυσκολία έκανε πράξη.

Το δημοσίευμα του Bankingnews.gr της 9ης Ιουνίου

Θετική έκπληξη από τη γενική συνέλευση της Αιολικής; – Πληροφορίες για μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου
Σήμερα αποφασίζουν οι μέτοχοι για το ύψος της επιστροφής κεφαλαίου και για το reverse split – Υψηλά τα ταμειακά διαθέσιμα της επενδυτικής
Για σήμερα (9 Ιουνίου) στις 11:00 έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση της Αιολικής επενδυτικής και μέσα στα θέματα είναι reverse split και επιστροφή κεφαλαίου μέσω μείωσης μετοχικού κεφαλαίου.
Πληροφορίες από την αγορά κάνουν λόγο για ικανοποιητική έως σημαντικά υψηλή επιστροφή κεφαλαίου αφού η επενδυτική έχει σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα.
Στο τέλος του πρώτου τριμήνου είχε περί τα 4,8 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, με τα περισσότερα να βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού.
Η μετοχή βρίσκεται στα 0,65 ευρώ με άνοδο 3% που δίνει αποτίμηση 7,2 εκατ. ευρώ.  

Αποφάσεις A’ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης

Στην Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας μας, ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ, που πραγματοποιήθηκε την 20η Ιουνίου 2017 στα γραφεία μας, παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν 43 μέτοχοι, κάτοχοι 6.950.030 μετοχών – ψήφων, σχηματίζοντας, δηλαδή, απαρτία ποσοστού 62,18% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα ακόλουθα:
α. Μεταβολή της ονομαστικής αξίας της μετοχής με συνένωση μετοχών (reverse split) με αντίστοιχη τροποποίηση της παραγράφου α. του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.
β. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση ποσού από το λογαριασμό «διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» και ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής με αντίστοιχη τροποποίηση της παραγράφου α. του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.
γ.  Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής με συμψηφισμό ζημιών με αντίστοιχη τροποποίηση της παραγράφου α. του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.
δ.  Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και επιστροφή του ποσού της μείωσης με καταβολή μετρητών στους Μετόχους, με αντίστοιχη τροποποίηση της παραγράφου α. του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με τη στρογγυλοποίηση αδιάθετων κλασματικών υπολοίπων που τυχόν προκύψουν από τις εταιρικές πράξεις, οι οποίες θα αποφασιστούν από τη συγκαλούμενη από την παρούσα πρόσκληση Γενική Συνέλευση.

ΘΕΜΑ 5ο: Των παραπάνω υπό στοιχεία α, β, γ, και δ υποθεμάτων προτείνεται και αποφασίζεται ομόφωνα και παμψηφεί η κοινή συζήτηση και λήψη αποφάσεως λόγω συνάφειας.

Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει κατά πλειοψηφία  (με μετοχές – ψήφους 6.948.580, ήτοι ποσοστό 99,97% των παρισταμένων):

α) την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Εταιρείας από € 1,12 σε € 5,60 με συνένωση μετοχών (reverse split), ο αριθμός των οποίων θα αναχθεί από 11.178.000 σε 2.235.600. Μετά από την παραπάνω αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής με συνένωση μετοχών (reverse split), το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε € 12.519.360 και διαιρείται 2.235.600 μετοχές, ονομαστικής αξίας € 5,60 εκάστη.
β) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των € 9.836.640 με ισόποση κεφαλαιοποίηση μέρους του λογαριασμού «διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από  πέντε ευρώ και εξήντα λεπτά (€ 5,60) σε δέκα ευρώ (€ 10,00). Μετά από την παραπάνω αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε € 22.356.000 και διαιρείται σε 2.235.600 μετοχές ονομαστικής αξίας € 10,00 εκάστη.
γ) τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά 14.307.840 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρείας από 10,00 ευρώ εκάστη σε 3,60 ευρώ εκάστη με συμψηφισμό ζημιών. Μετά από την παραπάνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται σε € 8.048.160 και θα διαιρείται σε 2.235.600 μετοχές, ονομαστικής αξίας € 3,60 εκάστη.
δ) την περαιτέρω μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των  7.265.700,00 ευρώ , με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από € 3,60  σε € 0,35 και επιστροφή του ποσού της μείωσης του κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους, ήτοι ποσού € 3,25 ανά μετοχή.
Μετά από την παραπάνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται σε  782.460,00 ευρώ και θα διαιρείται σε 2.235.600 μετοχές ονομαστικής αξίας € 0,35 εκάστη.
Σημειώνεται ότι στο ως άνω θέμα μειοψήφησε ένας μέτοχος κάτοχος 1000 μετοχών ενώ ένας μέτοχος κάτοχος 450 μετοχών απείχε από το θέμα 5δ.
ΘΕΜΑ 8ο: Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα και παμψηφεί παρείχε την εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με τη στρογγυλοποίηση αδιάθετων κλασματικών υπολοίπων που τυχόν προκύψουν από τις εταιρικές πράξεις, οι οποίες αποφασίστηκαν από τη παρούσα Γενική Συνέλευση.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης