Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ξεκινά η επένδυση στο Ξενία Παλιουρίου από τον Ιβάν Σαββίδη - Μέχρι το τέλος του 2017 η έναρξη του έργου

tags :
Ξεκινά η επένδυση στο Ξενία Παλιουρίου από τον Ιβάν Σαββίδη - Μέχρι το τέλος του 2017 η έναρξη του έργου
Νέες επενδύσεις, ύψους 250 εκατ. ευρώ, πρόκειται να υλοποιήσει στα αμέσως επόμενα χρόνια η Dimera Group του Ιβάν Σαββίδη
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη, ύψους 80 εκ.ευρω που σχεδιάζει η “Premium Development”, συμφερόντων του επιχειρηματία στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, μετά το πράσινο φως που δόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Το σχέδιο για την έκταση των 322 στρεμμάτων προβλέπει τη δημιουργία ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, μαρίνα, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικούς χώρους, εστιατόρια, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής.
Tο ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΞΕΝΙΑ» στο Παλιούρι της Χαλκιδικής (πρώτο «πόδι”), κατασκευάστηκε το 1962 και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος τις δεκαετίες του ’50 και ’60 σχεδίασε αρκετά ακόμα «ΞΕΝΙΑ», σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το ξενοδοχείο λειτούργησε ως και το 1997 με κεντρικό κτήριο που περιλαμβάνει εστιατόριο, μπαρ κ.ά. και τέσσερα διώροφα κτήρια συνολικής δυναμικότητας 72 δωματίων (144 κλινών). Τον Οκτώβριο του 2013 η εταιρεία JSC Donskoy Tabac, συμφερόντων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, κέρδισε στο διαγωνισμό για τη μακροχρόνια ενοικίαση (99 χρόνια) της παραθαλλάσιας έκτασης στο Παλιούρι, με 1.300 μέτρα μήκος παραλία, που ανήκει στο Δημόσιο.

Το στοιχειωμένο «Κόκκινο Σπίτι

Εκτός από το Ξενία Παλιουρίου ο Ιβάν Σαββίδης έχε αποκτήσεις και άλλα ακίνητα.
Το τελευταίο απόκτημα του είναι το γνωστό σε όλους τους Θεσσαλονικείς, «Κόκκινο Σπίτι».
Οι πληροφορίες θέλουν τον επιχειρηματία να έχει πληρώσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ για να το χρησιμοποιεί ως κέντρο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στην Ελλάδα ή σαν κατοικία του όταν βρίσκεται στην πόλη.
Η αγορά του «Κόκκινου Σπιτιού» στην πλατεία Αγίας Σοφίας ήρθε μόλις πέντε μήνες μετά την απόκτηση της περίφημης «βίλας Ζαρντινίδη», του εμβληματικού αρχοντικού της Θεσσαλονίκης. Το τίμημα που κατέβαλλε ο Ιβάν Σαββίδης στους κληρονόμους της οικογένειας Ζαρντινίδη για την αγορά του ακινήτου ανήλθε στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Ετοιμάζει νέες επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ

Νέες επενδύσεις, ύψους 250 εκατ. ευρώ, πρόκειται να υλοποιήσει στα αμέσως επόμενα χρόνια η Dimera Group του Ιβάν Σαββίδη, όπως τόνισε o διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αρτούρ Νταβιντιάν, σε πρόσφατο σδυνέδριο της Θεσσαλονίκης
Στο στόχαστρο του ομίλου Σαββίδη για νέες επενδύσεις μπαίνουν οι κλάδοι του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών, της αγροδιατροφής αλλά και τα περιβαλλοντικά project.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης