Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Moody's αναβάθμισε στο Caa3 το κύριο χρέος των ελληνικών τραπεζών - Θετικό το outlook

tags :
H Moody's αναβάθμισε στο Caa3 το κύριο χρέος των ελληνικών τραπεζών - Θετικό το outlook
Παράλληλα, η Moody's αναβάθμισε και τις baseline credit assessment (BCA) των τεσσάρων τραπεζών
Η Moody's επιβεβαίωσε σήμερα τις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμων καταθέσεων Caa3 της Alpha Bank, της Eurobank Ergasias, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς. 
Παράλληλα, η Moody's αναβάθμισε τη βασική πιστοληπτική αξιολόγηση (baseline credit assessment (BCA) των τεσσάρων τραπεζών Caa3 από Ca και την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του κινδύνου αντισυμβαλλομένου στο Caa2  από το Caa3.
Οι αξιολογήσεις μακροπρόθεσμων καταθέσεων για την Alpha Bank AE και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος παρουσιάζουν θετικές προοπτικές, ενώ αυτές της Eurobank Ergasias S.A. και της Τράπεζας Πειραιώς S.A., έχουν σταθερές προοπτικές.
Οι μακροπρόθεσμες καταθέσεις της Attica Bank S.A. επιβεβαιώθηκαν στο Caa3 με σταθερές προοπτικές, καθώς και η BCA της caa3, ενώ η εκτίμηση κινδύνου αντισυμβαλλομένου της τράπεζας αναβαθμίστηκε στο Caa2  από το Caa3.
Αυτές οι ενέργειες αξιολόγησης ακολουθούν την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, γεγονός που προκάλεσε επίσης την αναβάθμιση της βαθμολογίας των ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων στο Caa2 (θετικό) από το Caa3 (σταθερό).
Οι υψηλότερες BCA αντικατοπτρίζουν κυρίως το βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η Moody's να αναβαθμίσει το μακροοικονομικό προφίλ της χώρας στο «Very Weak +» από το «Very Weak».
«Επιπρόσθετα, η βασική πιστοληπτική ικανότητα λαμβάνει επίσης υπόψη τις προοπτικές για περαιτέρω ήπιες βελτιώσεις στα οικονομικά θεμελιώδη των τραπεζών, που μπορεί να προέλθουν από την πιθανή επιστροφή περισσότερων καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα και τη σταδιακή μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» προσθέτει Moody's.
Οι αξιολογήσεις των καταθέσεων αντικατοπτρίζουν επίσης τους τρέχοντες ελέγχους των καταθέσεων στην Ελλάδα και το γεγονός ότι οι καταθέτες δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο πλήρες ποσό των καταθέσεων τους λόγω των capital controls.
Η Moody's δήλωσε ότι οι ελληνικές αξιολογήσεις τραπεζών εξισορροπούν τις βελτιώσεις των πιστωτικών τους προφίλ με τους ακόμη σημαντικούς κινδύνους που σχετίζονται με τις αρνητικές τάσεις που απορρέουν από το εύθραυστο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα και το πολύ υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Βελτιωμένο προφίλ χρηματοδότησης

Οι αναβαθμίσεις της βασικής πιστοληπτικής ικανότητας (BCA) αντικατοπτρίζουν επίσης τις πρόσφατες βελτιώσεις των προφίλ χρηματοδότησής των ελληνικών τραπεζών με την μείωση του ELA, η οποία ήταν περίπου 41 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2017, από 87 δισ. Ευρώ τον Ιούνιο του 2015.
Η Moody's αναμένει περαιτέρω μείωση της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA, μετά την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και και τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της.
Η εξέλιξη αυτή θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη  προ το τραπεζικό σύστημα, με αποτέλεσμα τη σταδιακή άνοδο των καταθέσεων, καθώς όπως αναφέρει η Moody's υπάρχουν ακόμα περίπου 10 δισ. ευρώ σε  που εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός του τραπεζικού συστήματος.
Παράλληλα ο οίκος αξιολόγησης αναμένει επίσης σταδιακή χαλάρωση των ελέγχων κεφαλαίου που παραμένουν στην Ελλάδα, οι οποίοι επιτρέπουν στους καταθέτες να αποσύρουν μόνο 840 ευρώ κάθε δύο εβδομάδες.
Η πλήρης εξόφληση του ELA είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες των ελληνικών τραπεζών, αν και αυτό είναι απίθανο να υλοποιηθεί και για τις τέσσερις τράπεζες τους επόμενους 12-18 μήνες.

Προοπτικές καλύτερης κερδοφορίας

Οι αναβαθμίσεις της βασικής πιστοληπτικής αξιολόγησης (BCA) εξετάζουν επίσης τις βελτιωμένες προοπτικές κερδών για τις ελληνικές τράπεζες, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία πιθανώς θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των καταθετών, μειώνοντας το κόστος χρηματοδότησης.
Παράλληλα, η Moody's αναμένει ότι το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης και τα χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα θα στηρίξουν τα EBITDA το 2017-18.
Το 2016 τα EBITDA για το τραπεζικό σύστημα αυξήθηκαν κατά περίπου 32%, με σχεδόν όλες τις τράπεζες να είναι οριακά κερδοφόρες, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2017 δείχνει ότι η τάση βελτίωσης των θεμελιωδών ττων ελληνικών τραπεζών θα συνεχιστεί γαι όλο το 2017.
Η Moody's θεωρεί ότι η αξιολόγησης "caa2" των BCA και για τις τέσσερις τράπεζες αντισταθμίζει κατάλληλα αυτές τις πρόσφατες βελτιώσεις των πιστωτικών τους προφίλ, καθώς και την μείωση του κινδύνου που απορρέει  από το υψηλό ακόμα επίπεδο των NPL's που ανέρχονταν στο 45% τον Μάρτιο του 2017.
Ο οίκος αξιολόγησης πιστεύει ότι κατά τους επόμενους 12-18 μήνες, οι επιδόσεις των τραπεζών θα εξαρτηθούν από την ικανότητά τους να μειώσουν το επίπεδο των NPL's, κυρίως μέσω αναδιαρθρώσεων των δανείων.

Η βασική πιστοληπτική αξιολόγηση της Attica Bank επιβεβαιώθηκε στο caa3

Η βασική πιστοληπτική αξιολόγηση της Attica Bank επιβεβαιώθηκε στο caa3, αντανακλώντας τις σημαντικές προκλήσεις που προέρχονται από την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού της τράπεζας, η οποία διαθέτει τον υψηλότερο δείκτη NPL's μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, καθώς και τις συνεχιζόμενες κεφαλαιακές της ανάγκες που δεν έχουν ακόμη καλυφθεί πλήρως.
Επιπλέον, η τράπεζα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης και δεν έχει ακόμη δείξει συγκεκριμένα στοιχεία ότι έχει την ικανότητα να επιστρέψει σε βιώσιμη κερδοφορία.
Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι το αυτόνομο πιστωτικό προφίλ της Attica Bank είναι ασθενέστερο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, όπως αντικατοπτρίζεται από την χαμηλότερη βασική πιστοληπτική αξιολόγηση.
Η Moody's εκτιμά ότι η υψηλότερη πιστοληπτική ικανότητα επιτρέπει πλέον κάποια διαφοροποίηση των πιστοληπτικών διαβαθμίσεων μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Στο Caa3 η πιστοληπτική αξιολόγηση στις καταθέσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών

Η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων καταθέσεων Caa3 των τραπεζών αντικατοπτρίζει κατά κύριο λόγο την σχετικά περιορισμένη δέσμη μη ασφαλισμένων υποχρεώσεων των τραπεζών και τις ελάχιστες υποχρεώσεις μειωμένης εξασφάλισης που είναι διαθέσιμες για την απορρόφηση πιθανών ζημιών σε περίπτωση σεναρίου bail in.
Ως εκ τούτου, οι καταθέτες παραμένουν ευάλωτοι σε κινδύνους διάσωσης στο πλαίσιο του νόμου περί bail in.
Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες καταθέτες αποκλείστηκαν από τo bail in τα τελευταία χρόνια, η Moody's εκτιμά ότι οι σχετικοί κίνδυνοι εξακολουθούν να είναι υψηλοί και συνεπώς τοποθετούν τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις, τα χρεόγραφα υψηλού κινδύνου και δάνεια μειωμένης εξασφάλισης στο ίδιο επίπεδο διαβάθμισης του Caa3.
Οι αξιολογήσεις των μακροπρόθεσμων καταθέσεων στο Caa3 λαμβάνουν επίσης τα capital controls.
H αξιολόγηση Caa3 για τις  καταθέσεις είναι μια κλίμακα χαμηλότερη από την πρόσφατη αναθεωρημένη κλίμακα των καταθέσεων σε τοπικό νόμισμα για την Ελλάδα στο Caa2.
Η μεταβολή της αξιολόγησης των επιτοκίων σε θετικό από σταθερό για την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας αντικατοπτρίζει τη γνώμη της Moody's ότι οι δύο ελληνικές τράπεζες διαθέτουν καλύτερο πιστωτικώ προφίλ από αυτά των ανταγωνιστών τους.
Η Alpha Bank έχει ισχυρότερη κεφαλαιακή θέση από ό,τι οι ανταγωνιστές της, ενώ η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έχει χαμηλότερη εξάρτηση από την ELA από ό, τι οι άλλες ελληνικές τράπεζες.

Alpha Bank

H αναβάθμιση της βασικής πιστοληπτικής αξιολόγησης (BCA) της Alpha Bank caa2 από το caa3 και το θετικό outlook έγινε όπως αναφέρει η Moody's λαμβάνοντας υπόψη τον σχετικά υψηλό δείκτη  common equity Tier 1 (CET1) που διαμορφώθηκε σε 17,3% το Μάρτιο του 2017, μετά την πρόσφατη πώληση των δραστηριοτήτων της στη Σερβία.
Η Moody's σημειώνει ότι η Alpha Bank έχει στον ισολογισμό της το χαμηλότερο επίπεδο αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων που ανέρχονταν περίπου στα 3,4 δισ. ευρώ το Μάρτιο του 2017.
Η αναβάθμιση οφείλεται και στην επιστροφή της Alpha Bank στην κερδοφορία με καθαρό κέρδος περίπου 48 εκατ. ευρώ για το α' τρίμηνο του 2017, ενώ ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL)  ήταν περίπου 38% τον Μάρτιο του 2017.
Η Moody's πιστεύει ότι η σχετικά υψηλή κάλυψη των προβλέψεων για τα NPL's παρέχει στην τράπεζα μεγαλύτερη ευελιξία.
Η εξάρτηση της Alpha Bank από τον ELA τον Μάρτιο του 2017 ανερχόταν σε 12,2 δισ. ευρώ (από  19,6 δισ. Τον Δεκέμβριο του 2015), που αποτελεί το 19% του συνολικού ενεργητικού της, παρόλο που η Moody's αναμένει ότι αυτό το είδος χρηματοδότησης θα μειωθεί περαιτέρω το 2017-18.

Attica Bank

H επιβεβαίωση της βασικής πιστοληπτικής αξιολόγησης (BCA) της Attica Bank στο caa3 ότι ο δείκτη CET1 ανερχόταν στο 14,8% τον Δεκέμβριο του 2016, αλλά επίσης και το γεγονός ότι η Attica Bank χρειάζεται κεφάλαια 68 εκατ. ευρώ για να καλυφθεί η κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας, με βάση το δυσμενές σενάριο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η Moody's κατανοεί ότι η τράπεζα έχει συμφωνήσει με έναν δυνητικό επενδυτή που στοχεύει στην κάλυψη αυτού του κεφαλαιακού ελλείμματος μέσω μιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει επίσης τη διαχείριση ενός συνόλου "κόκκινων δανείων.
Η Attica Bank η οποία είναι η μικρότερη από τις ελληνικές τράπεζες με μερίδιο αγοράς μόλις 2%, δήλωσε ζημίες περίπου 50 εκατ. ευρώ το 2016, καθώς ο δείκτης NPE αυξήθηκε σε 61% τον Δεκέμβριο του 2016, από 56% τον Δεκέμβριο του 2015, ο οποίος είναι ο υψηλότερος μεταξύ των ανταγωνιστών της.
Η εξάρτηση της Attica Bank από τον ELA ήταν περίπου 1 δισ. ευρώ από το Δεκέμβριο του 2016, που περιλάμβανε περίπου το 28% του συνολικού ενεργητικού της.
Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι η συνεχιζόμενη αναδιάρθρωση που συντελείται στην τράπεζα από τη νέα διοίκηση είναι πιθανό να αρχίσει να αποδίδει αποτελέσματα το 2017-18, αν και η απόδοση της Attica Bank είναι πιθανό να παραμείνει πίσω από τους ανταγωνιστές της.

Eurobank

H βασική πιστοληπτική αξιολόγηση (BCA) της Eurobank στο caa2 λαμβάνει υπόψη της το δείκτη CET1  που διαμορφωνόταν στο 17,3% τον Μάρτιο του 2017, από 16,5% τον Μάρτιο του 2016.
Ωστόσο, η Moody's θεωρεί ότι η τράπεζα έχει χαμηλότερη ποιότητα κεφαλαίου από ό, τι οι ανταγωνιοστές της καθώς και τις κρατικές προνομιούχες μετοχές ύψους 950 εκατ. ευρώ που η τράπεζα διατηρεί στον ισολογισμό της και θα πρέπει να της αποπληρώσει  σε κάποιο στάδιο.
Τα κέρδη της τράπεζας για το α' τρίμηνο του 2017 ανήλθαν σε περίπου 37 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης NPL's και NPE's ήταν περίπου 35% και 45%, αντίστοιχα, από τον Μάρτιο του 2017.
Οι καλύψεις προβλέψεων για τα NPL's και NPE's της Eurobank ήταν περίπου 66% και 51%, αντίστοιχα.
Η εξάρτηση της τράπεζας από τον ELA τον Μάρτιο του 2017 ανερχόταν σε 12,2 δισ. Ευρώ, αποτελώντας περίπου το 19% του συνολικού ενεργητικού της, αν και η Moody's σημειώνει ότι η τράπεζα ήταν σε θέση να μειώσει σημαντικά την εξάρτηση της ELA από τα 22,9 δισ. ευρώ  που ήταν τον Ιούνιο του 2015.

Εθνική Τράπεζα

H αναβάθμιση της βασικής πιστοληπτικής αξιολόγησης (BCA) της Εθνικής Τράπεζας σε caa2 από το caa3  λαμβάνει υπόψη της το υπόλοιπο του ELA που ήταν το χαμηλότερο από τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες και ανερχόταν σε 5,6 δισ. ήτοι στο 7,4%  των συνολικών της περιουσιακών στοιχείων.
Η Moody's αναμένει ότι η Εθνική Τράπεζα θα είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που θα εξοφλήσει πλήρως τον ELA της στους επόμενους 12-18 μήνες, κυρίως μέσω της πώλησης των θυγατρικών της στο εξωτερικό και της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Ο δείκτης CET1 της Εθνικής Τράπεζα διαμορφωνόταν στο 17% το Μάρτιο του 2017 από 16,3% το Δεκέμβριο του 2016, ενσωματώνοντας την πρόσφατη πώληση των δραστηριοτήτων της στη Βουλγαρία.
Η Εθνική Τράπεζα ενδέχεται να ενισχύσει περαιτέρω το κεφάλαιο της CET1 μέσω της πώλησης περισσοτέρων μη βασικών περιουσιακών στοιχείων.
Οι δείκτες NPL's και NPE's της τράπεζας ανέρχονταν στο 33% και 44% αντίστοιχα, από τον Μάρτιο του 2017, ενώ η κάλυψη κάλυψης των πιστώσεων NPL's και NPE's ήταν 75% και 57%, η υψηλότερη από τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.
Ο οίκος αξιολόγησης αξιολόγησης πιστεύει ότι από τη σωστή διαχείριση του χαρτοφυλακίου των NPL's, η Εθνική Τράπεζα θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω τα έσοδά της, τα οποίο αυξήθηκαν κατά 30% σε ετήσια βάση για το α' τρίμηνο του 2017, σε συνδυασμό με περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Πειραιώς

H βασική πιστοληπτική αξιολόγηση (BCA) της τράπεζας Πειραιώς ενδωματώνει το δείκτη CET1 της τράπεζας που διαμορφώθηκε στο 16,8% το Μάρτιο του 2017 από 11,2% το Σεπτέμβριο του 2015, συμπεριλαμβανομένων CoCos ύψους 2 δισ. ευρώ που διατηρεί η τράπεζα, αλλά θα πρέπει να επιστρέψει στο κρατικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε κάποιο στάδιο.
Οι επιλέξιμες DTA (4,1 δισ. ευρώ) της τράπεζας κάλυπταν περίπου το 60% του ονομαστικού κεφαλαίου της CET1, εξαιρουμένων των CoCos, υπονομεύοντας την ποιότητα της κεφαλαιακής της θέσης.
Η Moody's θεωρεί ότι η θέση της Τράπεζας Πειραιώς είναι από τις πιο αδύναμες στο σύστημα, λόγω των πολυάριθμων εξαγορών μικρότερων προβληματικών τραπεζών τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα το ποσοστό NPL's και NPE's να είναι περίπου 38% και 55% αντίστοιχα, τον Μάρτιο του 2017.
Επιπλέον, οι καλύψεις των προβλέψεων για τα NPL's και τα NPE's της τράπεζας ήταν 68% και 46% αντίστοιχα.
Ωστόσο ο οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι η ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού της τράπεζας θα βελτιωθεί σταδιακά λόγω της επικέντρωσης και της ενεργού διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των πρόσθετων εργαλείων που παρέχονται στις τράπεζες για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω των πρόσφατων νομοθετικών μέτρων.
Η τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες περίπου 6 εκατ. ευρώ κατά για το α' τρίμηνο του 2017, αν και η Moody's βλέπει θετικά την ικανότητα της τράπεζας να αυξήσει τα έσοδά της κατά 11% σε ετήσια βάση.

Upgrades

..Issuer: Alpha Bank AE
.... Senior Unsecured MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)Ca
.... BACKED (Government) Senior Unsecured MTN, Upgraded to (P)Caa2 from (P)Caa3
.... Subordinate MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)C
.... Adjusted Baseline Credit Assessment, Upgraded to caa2 from caa3
.... Baseline Credit Assessment, Upgraded to caa2 from caa3
.... Counterparty Risk Assessment, Upgraded to Caa2(cr) from Caa3(cr)
..Issuer: Alpha Credit Group plc
.... BACKED Senior Unsecured Regular Bond/Debenture, Upgraded to Caa3 Positive from Ca Stable (Assumed by Alpha Bank AE)
.... BACKED Subordinate Regular Bond/Debenture, Upgraded to Caa3 from C (Assumed by Alpha Bank AE)
.... BACKED Subordinate MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)C
.... BACKED Senior Unsecured MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)Ca
..Issuer: Alpha Group Jersey Limited
.... BACKED Senior Unsecured MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)Ca
.... BACKED Subordinate MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)C
..Issuer: Emporiki Group Finance Plc
.... BACKED Senior Unsecured Regular Bond/Debenture, Upgraded to Caa3 Positive from Ca Stable (Assumed by Alpha Bank AE)
..Issuer: Attica Bank S.A.
.... Counterparty Risk Assessment, Upgraded to Caa2(cr) from Caa3(cr)
..Issuer: Eurobank Ergasias S.A.
.... Senior Unsecured MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)Ca
.... BACKED (Government) Senior Unsecured MTN, Upgraded to (P)Caa2 from (P)Caa3
.... Subordinate MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)C
.... Adjusted Baseline Credit Assessment, Upgraded to caa2 from caa3
.... Baseline Credit Assessment, Upgraded to caa2 from caa3
.... Counterparty Risk Assessment, Upgraded to Caa2(cr) from Caa3(cr)..Issuer: ERB Hellas (Cayman Islands) Limited
.... BACKED Senior Unsecured MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)Ca
.... BACKED Subordinate MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)C
..Issuer: ERB Hellas PLC
.... BACKED Senior Unsecured Regular Bond/Debenture, Upgraded to Caa3 Stable from Ca Stable
.... BACKED Subordinate Regular Bond/Debenture, Upgraded to Caa3 from C
.... BACKED Senior Unsecured MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)Ca
.... BACKED Subordinate MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)C
..Issuer: National Bank of Greece S.A.
.... BACKED (Government) Senior Unsecured MTN, Upgraded to (P)Caa2 from (P)Caa3
.... Adjusted Baseline Credit Assessment, Upgraded to caa2 from caa3
.... Baseline Credit Assessment, Upgraded to caa2 from caa3
.... Counterparty Risk Assessment, Upgraded to Caa2(cr) from Caa3(cr)
..Issuer: NBG Finance plc
.... BACKED Senior Unsecured MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)Ca
.... BACKED Subordinate MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)C
..Issuer: Piraeus Bank S.A.
.... Senior Unsecured MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)Ca
.... Subordinate MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)C
.... Adjusted Baseline Credit Assessment, Upgraded to caa2 from caa3
.... Baseline Credit Assessment, Upgraded to caa2 from caa3
.... Counterparty Risk Assessment, Upgraded to Caa2(cr) from Caa3(cr)
..Issuer: Piraeus Group Finance Plc
.... BACKED Senior Unsecured MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)Ca
.... BACKED Subordinate MTN, Upgraded to (P)Caa3 from (P)C

Affirmations

..Issuer: Alpha Bank AE
.... LT Bank Deposits, Affirmed Caa3 Positive From Stable
.... ST Bank Deposits, Affirmed NP
....Other Short Term, Affirmed (P)NP
.... Counterparty Risk Assessment, Affirmed NP(cr)
..Issuer: Alpha Credit Group plc
.... BACKED Other Short Term, Affirmed (P)NP
.... BACKED Commercial Paper, Affirmed NP
..Issuer: Alpha Group Jersey Limited
.... BACKED Pref. Stock Non-cumulative, Affirmed C (hyb)
..Issuer: Attica Bank S.A.
.... LT Bank Deposits, Affirmed Caa3 Stable
.... ST Bank Deposits, Affirmed NP
.... Adjusted Baseline Credit Assessment, Affirmed caa3
.... Baseline Credit Assessment, Affirmed caa3
.... Counterparty Risk Assessment, Affirmed NP(cr)
..Issuer: Eurobank Ergasias S.A.
.... LT Bank Deposits, Affirmed Caa3 Stable
.... ST Bank Deposits, Affirmed NP
.... Other Short Term, Affirmed (P)NP
.... BACKED Other Short Term, Affirmed (P)NP
.... Counterparty Risk Assessment, Affirmed NP(cr)
..Issuer: ERB Hellas (Cayman Islands) Limited
.... BACKED Other Short Term, Affirmed (P)NP
..Issuer: ERB Hellas Funding Limited
.... BACKED Pref. Stock Non-cumulative, Affirmed C (hyb)
..Issuer: ERB Hellas PLC
.... BACKED Commercial Paper, Affirmed NP
.... BACKED Other Short Term, Affirmed (P)NP
..Issuer: National Bank of Greece S.A.
.... LT Bank Deposits, Affirmed Caa3 Positive From Stable
.... ST Bank Deposits, Affirmed NP
.... BACKED Other Short Term, Affirmed (P)NP
.... Counterparty Risk Assessment, Affirmed NP(cr)
..Issuer: Piraeus Bank S.A.
.... LT Bank Deposits, Affirmed Caa3 Stable
.... ST Bank Deposits, Affirmed NP
.... Counterparty Risk Assessment, Affirmed NP(cr)
..Issuer: Piraeus Group Finance Plc
.... BACKED Other Short Term, Affirmed (P)NP
.... BACKED Commercial Paper, Affirmed NP

Outlook Actions

..Issuer: Alpha Bank AE
....Outlook, Changed To Positive From Stable
..Issuer: Attica Bank S.A.
....Outlook, Remains Stable
..Issuer: Eurobank Ergasias S.A.
....Outlook, Remains Stable
..Issuer: National Bank of Greece S.A.
....Outlook, Changed To Positive From Stable
..Issuer: Piraeus Bank S.A.
....Outlook, Remains Stable

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης