Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το ΔΣ του ΟΛΠ θέλει να συνεδριάζει στην Κίνα ή στο Χονγκ Κονγκ; - «Κόκκινη κάρτα» από το ΤΑΙΠΕΔ και τον Γιώργο Ανωμερίτη

tags :
Το ΔΣ του ΟΛΠ θέλει να συνεδριάζει στην Κίνα ή στο Χονγκ Κονγκ; - «Κόκκινη κάρτα» από το ΤΑΙΠΕΔ και τον Γιώργο Ανωμερίτη
Ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι αποτελεί πρόκληση και ντροπή για όσους εισηγήθηκαν το θέμα αυτό και θίγει ευθέως το φιλότιμο των Πειραιωτών και των μετόχων της εταιρείας
Αίσθηση έκανε η παρέμβαση του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Γιώργου Ανωμερίτη, στη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, ως απλός μέτοχος καταθέτοντας στο προεδρείο τετρασέλιδο υπόμνημα με κρίσιμα ερωτήματα προς τη νέα διοίκηση του ΟΛΠ.
Ωστόσο, επενδυτής που συμμετείχε στη συνέλευση προκάλεσε τον κ. Γιώργο Ανωμερίτη, λέγοντας τι θα γίνει με τα αχρεωστήτως καταβληθέντα, εννοώντας τις αποδοχές που έλαβε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΛΠ ενώ ελάμβανε την ίδια περίοδο σύνταξη.
Ο κ. Γ. Ανωμέριτης απάντησε ότι το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη.
Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ εναντιώθηκε στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, λέγοντας ότι το κρατικό μονοπώλιο θα γίνει ιδιωτικό Επικαλέστηκε την ομιλία του εισηγητή στο Ευρωκοινοβούλιο για το νέο κανονισμό απελευθέρωσης των ευρωπαϊκών λιμενικών υπηρεσιών, ο οποίος είχε αναφέρει ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμένος Πειραιά αποτελεί έγκλημα κατά της Ελλάδος.
Εάν μία τέτοια πρόταση (πώλησης μετοχών) γινόταν στην Γερμανία π.χ. στο Αμβούργο, εμείς τους προτείνοντες θα τους κλείναμε στο Ψυχιατρείο Δυστυχώς στην Ελλάδα των Pride Left κυκλοφορούν ελεύθερα.
Ο κ. Ανωμερίτης ανέφερε ότι η διαχείριση ενός πολυσύνθετου και μεγάλου λιμανιού όπως ο Πειραιάς από μια άγνωστη off shore εταιρεία διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων από τις Παρθένους Νήσους θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στον ΟΛΠ.
Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος καταψήφισε την απόφαση του Δ.Σ για το θέμα της σύμβασης Παραχώρησης, η οποία συνήφθη δήθεν μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΠ Α.Ε και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Ελληνική Δικαιοσύνη, προκείμενου να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος.
Για πρωτοφανές γεγονός έκανε λόγο, ο κ. Ανωμερίτης , που ανατέθηκαν καθήκοντα ελεγκτή του ΟΛΠ στην Price Waterhouse Coopers, με τεράστια αμοιβή όταν η ίδια εταιρεία διενεργεί ως Ορκωτός Ελεγκτής έλεγχο στην ΣΕΠ Α.Ε. η οποία συμβατικά ελέγχεται από τον ΟΛΠ.
Η ίδια εταιρεία αποτελεί πλέον τον κοινό ελεγκτή ελεγχόμενου και ελέγχοντος.
Καταψήφισε την τροποποίηση του άρθρου 9 παρ 1 του Καταστατικού της εταιρείας (θέμα 10) βάσει του οποίου το ΔΣ της εταιρείας δύναται να συνεδριάσει στην Ηπειρωτική Κίνα ή στο Χονγκ Κονγκ.
Ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι αποτελεί πρόκληση και ντροπή για όσους εισηγήθηκαν το θέμα αυτό και θίγει ευθέως το φιλότιμο των Πειραιωτών και των μετόχων της εταιρείας.
Πρόσθεσε ότι η Ηπειρωτική Κίνα δεν είναι Δραπετσώνα.
Όσοι το εισηγούνται αυτή την πρόταση , στην ουσία προτείνουν διαδικασίες αδιαφάνειας αφού στην Ηπειρωτική Κίνα ισχύουν κανόνες της λαϊκής κομμουνιστικής γραφειοκρατίας οι οποίοι δεν συνάδουν με τους κανόνες της ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ δεν έδωσε έγκριση στο άρθρο 10 και ζήτησε ένα επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων τον Ιούλιο.
Ο κ. Ανωμέριτης καταψήφισε την κατάργηση των υπογεγραμμένων όρων Συμβάσεων Εργασίας που αποτελεί πρωτοφανές γεγονός στην έννομη τάξη της χώρας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης