Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τιτάν: Όλα τα λεφτά στο εξωτερικό και τα κέρδη για στελέχη και… Alpha Bank

Τιτάν: Όλα τα λεφτά στο εξωτερικό και τα κέρδη για στελέχη και… Alpha Bank
Η αποκάλυψη από τη διαδικασία επιστροφής κεφαλαίου, η διάθεση ιδίων μετοχών και οι ρευστοποιήσεις από την Alpha
Η Τιτάν έχει μετρητά αλλά πλέον και με τη … βούλα αυτά βρίσκονται εκτός Ελλάδος.
Αυτό προκύπτει από τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της εταιρίας που καθορίστηκε σε 1,04884 ευρώ ανά κοινή και προνομιούχο μετοχή.

Αν κάποιος μελετήσει τις σχετικές ανακοινώσεις της εταιρίας διαπιστώνει ότι «Η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με κεφάλαια προερχόμενα από το εξωτερικό και θα διενεργηθεί από τις πληρώτριες τράπεζες «ΑLPHA BANK Α.Ε.» και «ALPHA BANK CYPRUS LIMITED», ως ακολούθως:
i. Μέσω των Χειριστών Σ.Α.Τ., για τους επενδυτές που έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη.
ii. Για τους επενδυτές που δεν επιθυμούν να εισπράττουν μέσω των Χειριστών τους, με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN), όπου έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εισπράττουν τα διανεμόμενα ποσά σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ’ αριθμ. 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν.
Η δυνατότητα αυτή αφορά μόνο επενδυτές που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην ALPHA BANK A.E.
Επίσης, δεδομένου ότι όπως προαναφέρθηκε η χρηματική διανομή θα πραγματοποιηθεί με κεφάλαια προερχόμενα από το εξωτερικό, οι επενδυτές μπορούν να δηλώσουν στο Σ.Α.Τ., μέσω των Χειριστών τους, να μη γίνει χρήση οποιουδήποτε δηλωμένου IBAN τραπεζικού λογαριασμού τους, και να δώσουν οδηγίες προς τις πληρώτριες τράπεζες για χρήση άλλου ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού τους.
iii. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της «ALPHA BANK Α.Ε.» ή της «ALPHA BANK CYPRUS LIMITED», για τους επενδυτές που για διάφορους λόγους δεν καταστεί δυνατή η καταβολή των διανεμόμενων ποσών στις ανωτέρω περιπτώσεις.»
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι αν κάποιος έχει λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού μπορεί να πληρωθεί και στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τρίμηνο τα ταμειακά διαθέσιμα της Τιτάν ήταν σε επίπεδο ομίλου 97 εκ Ευρώ εκ των οποίων 4 εκ Ευρώ είχε η μητρική τα οποία και πιθανότατα είναι τα μόνα που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Πάντως, τα στελέχη στην Ελλάδα επιβραβεύονται συνεχώς από την εταιρία καθώς πέρα από τις αμοιβές απολαμβάνουν και παροχή δικαιώματος να αγοράσουν ίδιες μετοχές που αποκτά η Τιτάν με τιμή 10 Ευρώ ανά μετοχή που είναι σημαντικά χαμηλότερη της τρέχουσας χρηματιστηριακής.
Από την αρχή του έτους έχουν μεταβιβαστεί σε στελέχη της εταιρίας 143.913 μετοχές οι οποίες αν έχουν διακρατηθεί αποδίδουν υπεραξία της τάξεως των 2,1 εκ Ευρώ.
Εν τω μεταξύ σημαντικά κέρδη καταγράφει και η Alpha Bank η οποία είχε αποκτήσει μετοχές στον τελευταίο πλειστηριασμό των τίτλων της Mitica που είχε η ίδια ενεχυριάσει.
Η απόκτηση των μετοχών είχε γίνει στα επίπεδα των 19,7 Ευρώ ανά μετοχή.
Μόνο το τελευταίο δίμηνο η Alpha έχει πουλήσει μέσω χρηματιστηρίου περί τις 200.000 μετοχές της Τιτάν με την τιμή της μετοχής να κινείται μεταξύ 24,6 και 27 Ευρώ στο συγκεκριμένο διάστημα και στη χειρότερη περίπτωση το κέρδος να διαμορφώνεται σε 1 εκ Ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης