Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τζιρακιάν: Η πρόταση του ΔΣ για την ΑΜΚ 8,1 εκατ. ευρώ – Στις 31/7 η ΓΣ

Τζιρακιάν: Η πρόταση του ΔΣ για την ΑΜΚ 8,1 εκατ. ευρώ – Στις 31/7 η ΓΣ
Με έκδοση νέων κοινών ανωνύμων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ κάθε μία μετοχή και τιμή διάθεσης 32 ευρώ κάθε μία μετοχή. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σωληνουργείας Τζιρακιάν Α.Ε. προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, που θα συνεδριάσει στις 31.07.2017, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των 8.128.000 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της Εταιρείας και ανάλογη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του Κ.Ν. 2190/1920.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει τους μετόχους της Εταιρείας για τα ακόλουθα ζητήματα:

- Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μέχρι του ποσού των 8.128.000 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, με έκδοση νέων κοινών ανωνύμων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ κάθε μία μετοχή και τιμή διάθεσης 32 ευρώ κάθε μία μετοχή.
Η διαφορά υπέρ το άρτιο μεταξύ της τιμής έκδοσης και της τιμής διάθεσης εκάστης μετοχής, θα καταχωρηθεί σε ειδικό λογαριασμό της Εταιρείας με τίτλο “Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο”.

- Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, με την τροπή κονδυλίων του παθητικού του ισολογισμού της Εταιρείας σε κεφάλαιο, θα είναι εξαιρετικά επωφελής για την Εταιρεία, αποτελώντας δραστικό και αποτελεσματικό μέτρο για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της.

- Η τιμή διάθεσης που προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, ήτοι 32 ευρώ εκάστη μετοχή, είναι ιδιαιτέρως συμφέρουσα για την Εταιρεία,διότι, μεταξύ άλλων, είναι πολλαπλάσια της ονομαστικής αξίας της μετοχής, καθώς και της χρηματιστηριακής της αξίας, γεγονός που καθιστά την ανωτέρω αύξηση το καταλληλότερο μέτρο για την διατήρηση της οικονομικής επάρκειας και ρευστότητας της Εταιρείας.

- Επίσης, για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών ελήφθη ιδιατέρως υπόψη η μελλοντική θέση των παλαιών μετόχων στην Εταιρεία. Συνάγεται ευχερώς, από τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών στο ποσό των 32 ευρώ έκαστη, ότι η Εταιρεία επιθυμεί αποκλειστικά και μόνο την προστασία των εταιρικών συμφερόντων και κατ επέκταση των συμφερόντων των μετόχων της, συνθήκη που πληρούται χάρη στην τόσο υψηλή τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.

- Η Εταιρεία έχει ήδη έλθει σε επαφή με μετόχους της, που συμφωνούν να συμμετέχουν στην εν λόγω αύξηση με κεφαλαιοποίηση των απαιτήσεων τους έναντι της Εταιρείας και την απόκτηση νέων μετοχών.

- Με την μετοχοποίηση των υποχρεώσεών της κατά τα ως άνω, η Εταιρεία θα κατορθώσει να μειώσει σημαντικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να χρειαστεί να εκταμιεύσει κάποιο ποσό και χωρίς να επηρεαστεί η ρευστότητά της.

- Η λύση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με κεφαλαιοποιήση των υποχρεώσεών της εξυπηρετεί per se το εταιρικό συμφέρον και κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου δικαιολογεί απόλυτα την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, με τους οποίους η Εταιρεία συνδέεται με ανεπιφύλακτη σχέση εμπιστοσύνης ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης