Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παράταση για 31/7 για τη νέα γραμμή του Μετρό – Αναζητούνται κεφάλαια 3 δισ. για τα μεγάλα έργα

Παράταση για 31/7 για τη νέα γραμμή του Μετρό – Αναζητούνται κεφάλαια 3 δισ. για τα μεγάλα έργα
Στις 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος για το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή
Παράταση έδωσε η Αττικό Μετρό στην εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό.
Έτσι, στις 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος για το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγάλο έργο της νέας γραμμής του μετρό, προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ, θα διεκδικήσουν η Τέρνα σε κοινοπραξία με την Vinci, ο Άκτωρ σε κοινοπραξία με την Ansaldobreda και η J&P ΑΒΑΞ με την Alstom.
Aδιευκρίνιστο παραμένει αν στο διαγωνισμό θα κατέβουν η Μέτκα αλλά και η Ιντρακατ, χωρίς να θεωρείται κατά πολλούς βέβαιη η συμμετοχή τους.
Η νέα Γραμμή θα ξεκινά από το Άλσος Βεϊκου και περνώντας από το κέντρο της πόλης θα καταλήγει στο Γουδή, ελάχιστα μακριά από την Λ.Μεσογείων. Θα διαθέτει 13χλμ υπόγειας σήραγγας διπλής τροχιάς και 14 σταθμούς μήκους έως 110 μέτρων, με πλευρικές αποβάθρες και θύρες επί των αποβαθρών. Στο διαγωνισμό συμπεριλαμβάνεται η προμήθεια 18 νέων συρμών χωρίς οδηγούς οι οποίοι θα έχουν χρονοαπόσταση 3 λεπτά ενώ υπάρχει περαιτέρω δυνατότητα ο χρόνος να μειωθεί σε 2 λεπτά.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,4 δις. ευρώ (1,8 δισ. ευρώ με ΦΠΑ), ενώ οι 14 σταθμοί που θα κατασκευαστούν είναι: ο σταθμός Άλσος Βεϊκου που θα βρίσκεται στη διαστάυρωση Βεϊκου και Τραλλέων, ο σταθμός Γαλάτσι που θα βρίσκεται στη διασταύρωση Γαλατσίου και Βεϊκου, ο σταθμός Κυψέλης που θα βρίσκεται στην πλατεία Κυψέλης, ο σταθμός Δικαστήρια που θα βρίσκεται στη διασταύρωση Ευελπίδων και Μοστοξύδη, ο σταθμός Αλεξάνδρας στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Μουστοξύδη, ο σταθμός Εξάρχεια στην πλατεία Εξαρχείων, ο σταθμός Ακαδημίας στη διασταύρωση Ακαδημίας και Σίνα, ο σταθμός Κολωνάκι που θα βρίσκεται στην πλατεία Κολωνακίου, ο σταθμός Ευααγγελισμός που θα βρίσκεται στη διασταύρωση Βασ. Σοφίας, Ριζάρη και Βασ. Κωνσταντίνου, σταθμός Καισαριανή στη διασταύρωση Υμηττού και Εθνικής Αντιστάσεως, σταθμός Ιλίσια στην πλατεία Κύπρου, σταθμός Ζωγράφου στην Πλατεία Γαρδένια και σταθμός Γουδί στην στην Πλατεία Ελευθερίας.
Να σημειωθεί πάντως ότι μπορεί να εξαγγέλονται μεγαλόπνοα έργα υποδομής, ωστόσο κανείς δεν ξέρει πως θα γίνουν, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί από που θα προέλθουν τα χρήματα για την κατασκευή τους.
Και μπορεί αυτά να έχουν ενταχθεί στο Πακέτο Γιουνκέρ από πέρυσι, αλλά κανένας επενδυτής προς το παρόν δεν φαίνεται να πείθεται για να χρηματοδοτήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης