Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο 1 δισ. ευρώ το IPO της Play του ομίλου Γερμανός στην Πολωνία

tags :
Στο 1 δισ. ευρώ το IPO της Play του ομίλου Γερμανός στην Πολωνία
Η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης αναμένεται να είναι η 27η Ιουλίου 2017
Η εταιρία Play Communications του ομίλου Γερμανός που δραστηριοπποιείται στον κλάδο κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι κοντά στο 1 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνολική αξία της δημόσιας προσφοράς μετά τη διαμόρφωση της τιμής προσφοράς στα 36 πολωνικά ζλότι καθώς θα πουλήσει 121,6 εκατ. μετοχές ήτοι το 48% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Όπως αναφέρει η εταιρεία με την ολοκλήρωση του IPO την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες της Πολωνίας.
Η Play ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες, όταν δημοσίευσε το ενημερωτικό δελτίο για την IPO, ότι σχεδιάζει  να χρησιμοποιήσει μέρος από τα αντληθέντα κεφάλια για να μειώσει το δανεισμό της και να δώσει επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της.
Στλοχος είναι να δώσει μέρισμα 650 εκατομμυρίων ζλότι για τη χρήση του 2017.
Η Play ιδρύθηκε πριν από μια δεκαετία και έχει αυξήσει το μερίδιο αγοράς της, από λιγότερο από 5% το 2008 σε 27% το 2017, καθιστώντας την εταιρία στο δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας.
Οι ανταγωνιστές είναι η Orange, η T-Mobile της Deutsche Telekom και η Polkomtel's Plus και έχει χτίσει μια πελατειακή βάση με πάνω από 14 εκατομμυρία άτομα.
Η Play ελέγχεται από την ελληνική εταιρία Olympia Development (όμιλος Γερμανός) και την ισλανδική εταιρία Novator Partners.
Η Play αναχρηματοδοτήθηκε τον Μάρτιο του 2017 για να μειώσει την εξάρτησή της από τα ομόλογα υψηλής απόδοσης.
Τα έσοδα της Play Communications για το 2016 σημείωσαν αύξηση κατά 13% στα 6,1 δισ. ζλότι, ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν σε 2 δισ. ζλότι από 1,8 δισ. ζλότι.
Η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης αναμένεται να είναι η 27η Ιουλίου 2017.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης