Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σήμερα 17/07 η κατάθεση προσφορών για την Avis - Aνοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση

tags :
Σήμερα 17/07 η κατάθεση προσφορών για την Avis - Aνοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση
Η παράταση ακούγεται ότι θα δοθεί λόγω του ενδιαφέροντος της τελευταίας στιγμής
Σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου είναι η προθεσμία υποβολής προσφορών για την απόκτηση της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Αvis, ωστόσο ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να δοθεί μία μικρή παράταση μέχρι το τέλος του μήνα.
Η παράταση ακούγεται ότι θα δοθεί λόγω του ενδιαφέροντος της τελευταίας στιγμής, που έχει προκύψει από έναν νέο υποψήφιο ο οποίος θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία πώλησης της Avis έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο με την υποβολή τριών μη δεσμευτικών προσφορών: από τη κοινοπραξία που είχε συστήσει η Avis Budget Group και ο τουρκικός όμιλος Koc με συμμετοχή 40% και 60% αντίστοιχα, ο όμιλος του ελληνοαμερικανού επενδυτή Μάικ Χαλικιά και το World View (που δημιούργησε ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου) με την υποστήριξη της Goldman Sachs και του ομίλου Συγγελίδη.
Και οι τρεις προσφορές κινήθηκαν γύρω από τα 90 εκατ. ευρώ για το 100% των μετοχών συν την ανάληψη των δανείων που έχει η εταιρεία ύψους περίπου 240 εκατ. ευρώ.
Η Avis, με στόλο 31.700 αυτοκινήτων και δίκτυο 80 σταθμών ενοικίασης, κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά τόσο στο rent a car (βραχυχρόνιες μισθώσεις) όσο και στο leasing (μακροχρόνιες και fleet management), ενώ εξειδικεύεται και στην πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Το 2016 η εταιρεία αύξησε τον κύκλο εργασιών στα 152,5 εκατ., με ρεκόρ κερδών ebitda στα 76,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 19,4 εκατ. (+41%). Επίσης, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε ο αριθμός του στόλου (31.700  αυτοκίνητα), οι αγορές αυτοκινήτων (8.600 αυτοκίνητα) όσο και το μέγεθος της προ φόρων κερδοφορίας (19 εκατ. ευρώ), ενώ υλοποιήθηκαν 7 εκατ. ευρώ νέες επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης