Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

MIG: Πρόωρη αποπληρωμή του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 375,24 εκατ. ευρώ

tags :
MIG: Πρόωρη αποπληρωμή του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 375,24 εκατ. ευρώ
H εταιρεία θα αποδώσει στους ομολογιούχους δανειστές, πέραν του κεφαλαίου που αντιστοιχεί στις ομολογίες που προπληρώνει και τους αναλογούντες τόκους του διαδραμόντος χρόνου
Σε πρόωρη αποπληρωμή του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 375,24 εκατ. ευρώ προχωράει η Marfin Investment Group.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία θα αποπληρώσει πρόωρα το σύνολο των ομολογιών αμφοτέρων σειρών του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της εταιρείας ύψους 375.247.019 ευρώ με ημερομηνία έκδοσης 29.7.2013 (ΜΟΔ) κατά την 4η ετήσια επέτειο της έκδοσής του ΜΟΔ, ήτοι την 29.7.2017 και εντός προθεσμίας που θα καθορισθεί από την εταιρεία σύμφωνα με τις διαδικασίες της Ε.Χ.Α.Ε.
Σύμφωνα με τους όρους του ΜΟΔ, η εταιρεία θα αποδώσει στους ομολογιούχους δανειστές, πέραν του κεφαλαίου που αντιστοιχεί στις ομολογίες που προπληρώνει και τους αναλογούντες τόκους του διαδραμόντος χρόνου.
Οι ομολογιούχοι διατηρούν το δικαίωμα, αντί της πρόωρης αποπληρωμής, να μετατρέψουν τις ομολογίες, των οποίων είναι κάτοχοι, σε μετοχές έως την 26.7.2017, σύμφωνα με τους όρους του ΜΟΔ.
Το ΜΟΔ διαιρείται σήμερα σε 163.009.139 ομολογίες της Α΄ Σειράς και 212.237.880 ομολογίες της Β΄ Σειράς ονομαστικής αξίας εκάστης 1,00 ευρώ, οι οποίες είναι εισηγμένες προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η αποπληρωμή του ΜΟΔ θα πραγματοποιηθεί από το προϊόν έκδοσης του νέου Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της εταιρείας ύψους έως 460.302.000 ευρώ που αποφασίσθηκε από την Β΄ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 10-7-2017 και εντάσσεται στο πλαίσιο μείωσης των χρηματοοικονομικών δαπανών της Εταιρίας ως παρουσιάσθηκε στην Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
Με νεώτερη ανακοίνωσή της η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και τους ομολογιούχους δανειστές για τις λεπτομέρειες της πρόωρης αποπληρωμής του ΜΟΔ (συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών παύσης διαπραγμάτευσης ομολογιών, προσδιορισμού δικαιούχων, καταβολής, διαγραφής ομολογιών).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης