Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intrakat: Τα νέα έργα ενισχύουν την μετοχή - Άνοδο 46% από τις αρχές του 2017

tags :
Intrakat: Τα νέα έργα ενισχύουν την μετοχή - Άνοδο 46% από τις αρχές του 2017
Χτες η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στα 0,6110 ευρώ με συναλλαγές 33500 τεμαχίων και με εύρος -4% και +2,1%.
Σημαντική άνοδο (46%) καταγράφει από τις αρχές του έτους η μετοχή της Ιντρακατ, μετά και τις μεγάλες συμβάσεις έργων που υπέγραψε το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τα ebitda της.
Χτες Τρίτη 18 Ιουλίου ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των 2.243.383 νέων Κοινών Ονομαστικών μετοχών της εταιρίας που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ της Intracom, κατά ποσό 3.051.000,88 ευρώ
Χτες η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στα 0,6110 ευρώ με συναλλαγές 33500 τεμαχίων και με εύρος -4% και +2,1%.
Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την αμκ θα χρησιμοποιηθούν κατά 50% για κεφάλαιο κίνησης με σκοπό τη χρηματοδότηση των ταμειακών αναγκών που προκύπτουν από την ανάληψη νέων κατασκευαστικών έργων των οποίων τις συμβάσεις έχει πρόσφατα υπογράψει η εταιρεία, όπως και εκείνων για τα οποία έχει αναδειχτεί ήδη μειοδότης και αναμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υπογραφής τους.
Το υπόλοιπο 50% θα διατεθεί για τη συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής Intradevelopment, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του real estate, προκειμένου να πραγματοποιήσει επενδύσεις στον τομέα ανάπτυξης τουριστικών κατοικιών σε πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς, στον τομέα ανάπτυξης και λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων (Βoutique Hotels) στην Αθήνα και σε άλλους πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς και στον τομέα ανάπτυξης σύνθετων οικιστικών και εμπορικών αστικών μονάδων.
Στο κατασκευαστικό κομμάτι η διοίκηση ρίχνει το βάρος της αυτή τη στιγμή στο mega project για την ανακαίνιση και τη δημιουργία υποδομών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, βάσει της σύμβασης που έχει υπογράψει με τη Fraport, προϋπολογισμού 357 εκατ. ευρώ.
Επίσης ξεκινά η υλοποίηση της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Ν. Βοιωτίας, ύψους 16,3 εκατ. ευρώ μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της κοινοπραξίας Intrakat-Watt και του  Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη ο τζίρος του Ομίλου το 2016 σημείωσε αύξηση και διαμορφώθηκε στα 182,4 εκατ. ευρώ, από 147,6 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2015.
Τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου εμφανίζουν βελτίωση και διαμορφώθηκαν σε ζημίες 2,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,4 εκατ. ευρώ του 2015, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες 5,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5,9 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων του Ομίλου για το 2016 διαμορφώθηκαν σε κέρδη 12,4 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 12,7 εκατ. ευρώ του 2015.
Το προσαρμοσμένο EBITDA του Ομίλου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα έκτακτα αποτελέσματα (4,3 εκατ. ευρώ) της χρήσης, ανήλθε σε 16,7 εκατ. ευρώ έναντι 12,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης