Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Ελβάλ, απορροφημένη από την Viohalco, απορροφάται τώρα από τη Χαλκόρ!

Η Ελβάλ, απορροφημένη από την Viohalco, απορροφάται τώρα από τη Χαλκόρ!
Η 31η Ιουλίου 2017 η ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού 
Συνεχίζει να εκπλήσσει την επενδυτική κοινότητα ο όμιλος Στασινόπουλος, καθώς η πρώην εισηγμένη Ελβάλ, η οποία απορροφήθηκε από τη Βιοχάλκο, σήμερα (19 Ιουλίου 2017) ανακοινώθηκε ότι θα απορροφηθεί από την εισηγμένη Χαλκόρ!
Ειδικότερα, τα διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών κατά τις σημερινές (19/7/2017) συνεδριάσεις τους, αποφάσισαν την έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση της μη εισηγμένης στο Χ.Α. εταιρείας Ελβάλ από την εισηγμένη εταιρεία Χαλκόρ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού θα είναι η 31η Ιουλίου 2017.
Παράλληλα, οι διοικήσεις των συγχωνευομένων εταιρειών ανέθεσαν στον ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο TMS να προβεί στην αποτίμηση των συγχωνευόμενων εταιριών και στη σύνταξη της σχετικής έκθεσης αποτίμησης, καθώς και στην ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Abacus να προβεί στη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευομένων εταιρειών και να συντάξει τη σχετική έκθεση.
Όπως σημειώνεται, στη φάση αυτή δεν έχει διενεργηθεί αποτίμηση των συγχωνευομένων εταιρειών, ούτε έχει προταθεί σχέση ανταλλαγής μετοχών.
Η Χαλκόρ εκτιμά ότι η σκοπούμενη συγχώνευση θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 31/12/2017, ενώ, σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την αίρεση της λήψης των, κατά νόμο, αποφάσεων και εγκρίσεων.
Μέσω της εν λόγω συγχώνευσης δι' απορροφήσεως, θα δημιουργηθεί μια έντονα εξαγωγική, βιομηχανική και οικονομική οντότητα στον τομέα της επεξεργασίας μη σιδηρούχων μετάλλων, εισηγμένη στο Χ.Α.
Όπως ανακοινώνει η Χαλκόρ, το μεγαλύτερο οικονομικό μέγεθος και η ευρύτερη επιχειρηματική εμβέλεια που θα αποκτήσει η εταιρεία θα καταστήσει ευχερέστερη την πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές, ενώ ταυτόχρονα το νέο σχήμα θα αξιοποιήσει οικονομίες κλίμακας και συνέργειες που θα προκύψουν.
Τέλος, επισημαίνεται ότι όσον αφορά στη σκοπούμενη συγχώνευση, η πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού θα γίνεται σύμφωνα με την κείμενη εταιρική και χρηματιστηριακή νομοθεσία.
Η ανακοίνωση της Viohalco: 
«Η Viohalco SA ανακοινώνει ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των θυγατρικών της εταιριών Χαλκόρ Ανώνυμη Εταιρία Επεξεργασίας Μετάλλων Α.Ε. και Ελβάλ Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου
Α.Ε. αποφάσισαν την έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση της μη εισηγμένης Ελβάλ από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών Χαλκόρ.
Μέσω της εν λόγω συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως, θα δημιουργηθεί μια έντονα εξαγωγική βιομηχανική και οικονομική οντότητα στον τομέα της επεξεργασίας μη σιδηρούχων μετάλλων, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Το μεγαλύτερο οικονομικό μέγεθος και η ευρύτερη επιχειρηματική εμβέλεια που θα αποκτήσει η εταιρία θα καταστήσει ευχερέστερη  την πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές, ενώ ταυτόχρονα το νέο σχήμα θα αξιοποιήσει οικονομίες κλίμακας και συνέργειες που θα προκύψουν.
Στο στάδιο αυτό δεν έχει διενεργηθεί αποτίμηση των Συγχωνευομένων Εταιριών, ούτε έχει προταθεί σχέση ανταλλαγής μετοχών. Η Χαλκόρ εκτιμά ότι η σκοπούμενη συγχώνευση θα
έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 31/12/2017, ενώ, σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την αίρεση της λήψης των, κατά νόμο, αποφάσεων και εγκρίσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης