Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τέλη του 2017 η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για Νηρέα και Σελόντα – Αυξημένο το ενδιαφέρον

tags :
Τέλη του 2017 η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για Νηρέα και Σελόντα – Αυξημένο το ενδιαφέρον
Τελευταίος υποψήφιος αγοραστής εμφανίζεται ο τουρκικός όμιλος Kilic που δραστηριοποιείται στην παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού
Στα τέλη του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για Σελόντα και Νηρέα, με τις προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές να κατατίθονται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη καταγράφεται ισχυρό ενδιαφέρον για την απόκτηση των δύο εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας, για τις οποίες οι πιστώτριες τράπεζες έβαλαν αι επίσημα πωλητήριο στις αρχές Ιουλίου.
Oι σύμβουλοι για την πώληση των δύο εταιρειών έουν εκπονήσει μελέτες και με τα δύο εναλλακτικά σενάρια («πακέτο» ή ξεχωριστά) και οι τράπεζες έκριναν ότι το μοντέλο που επελέγη μπορεί να ανεβάσει τον πήχη του ανταγωνισμού, άρα και του προσδοκώμενου τιμήματος.
Επενδυτικά fund έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των δύο εταιρειών.
Πρόκειται για τα επενδυτικά Oaktree, Υork Capital και Rhone Capital, τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις παραπάνω εταιρείες και έχουν ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με τις τράπεζες.
Τελευταίος υποψήφιος αγοραστής εμφανίζεται ο τουρκικός όμιλος Kilic που δραστηριοποιείται στην παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού αλλά και το fund Αmerra που διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια άνω των 1,5 δισ. δολ. με έμφαση στην αγροτική οικονομία.
Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων ο τζίρος της Σελόντα το 2016 παρουσίασε αύξηση κατά 13% κι ανήλθε σε 168 εκατ. ευρώ, έναντι 149 εκατ. ευρώ το 2015.
Αντίστοιχα καλή ήταν και η αύξηση του τζίρου του Νηρέα. Ειδικότερα οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 197,8 εκατ. ευρώ έναντι 185,4 εκατ. ευρώ το 2015, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,7%.
Να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης τόσο της Σελόντα όσο και του Νηρέα ξεκίνησαν από τις τράπεζες πριν από ένα χρόνο και το αποτέλεσμα της διαδικασίας κρίνεται επιτυχές, δεδομένης της αύξησης πωλήσεων, της επιστροφής στην κερδοφορία και της ύπαρξης πλέον θετικών ιδίων κεφαλαίων.
Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες έχουν αποκτήσει τον έλεγχο του μάνατζμεντ τόσο της Σελόντα (από τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν απέκτησαν το 82% διαγράφοντας δάνεια ύψους 50 εκατ.) όσο και του Νηρέα (όπου την περασμένη άνοιξη απέκτησαν το 75% «κουρεύοντας» δάνεια 58,6 εκατ.).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης