Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Pasal: Μπαίνει πωλητήριο στο Athens Heart - Ενδιαφέρον από την αμερικανική Hines

tags :
Pasal: Μπαίνει πωλητήριο στο Athens Heart - Ενδιαφέρον από την αμερικανική Hines
Mε το τίμημα να κινείται στα 30 εκατ. ευρώ
Eνδιαφέρον για την απόκτηση του εμπορικού κέντρου Athens Ηeart της Pasal, έχει εκδηλώσει η αμερικανική εταιρεία Hines με το τίμημα να κινείται στα 30 εκατ. ευρώ.  
H Ηines προσπαθεί εδώ και τέσσερα χρόνια να τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά ακινήτων. Στο παρελθόν είχε εξετάσει διάφορες επενδύσεις μεταξύ των οποίων η συμμετοχή στο εμπορικό κέντρο Smart Park, για την απόκτηση του Πόρτο Καρράς αλλά και η εξαγορά της Trastor ΑΕΕΑΠ.
ΌΣον αφορά το Athens Heart, η πώληση του είχε ακουστεί και το 2009, όταν ο ιδρυτής της εταιρείας Σταύρος Θεοδωρίδης, είχε ο ίδιος ανακοινώσει στην τότε γενική συνέλευση των μετόχων ότι θα προχωρούσε στην πώληση του 50% του εμπορικού κέντρου.
Η κρίση όμως που ξέσπασε στη χώρα μας, φρέναραν τα σχέδια του και το σχέδιο πώλησης του εμπορικού κέντρου, μπήκε στο συρτάρι.
Η πορεία του εμπορικού κέντρου κρίνεται ικανοποιητική και αυτό αναμένεται να αποτελέσει δέλεαρ για τους υποψήφιους επενδυτές, καθώς το 2016 τόσο η επισκεψιμότητα όσο και ο τζίρος των καταστημάτων εμφάνισαν άνοδο της τάξης του 3%, σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για το λιανεμπόριο.
Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και της διαδικασίας μείωσης του δανεισμού η διοίκηση της Pasal Development, η οποία είχε ακυρώσει την αίτηση προσφυγής της στο άρθρο 99,  έχει ήδη πουλήσει δύο ακίνητά της στην Eurobank, ένα επί της Λεωφόρου Θηβών και ένα επί της Λεωφόρου Bάρης- Kορωπίου) έναντι συνολικού τιμήματος 10 εκατ. ευρώ με αντίστοιχη μείωση των δανειακών της υποχρεώσεων.
Να σημειωθεί ότι η αξία των επενδυτικών ακινήτων του οµίλου την 31.12.2016 διαµορφώθηκε σε 97,1 εκατ. αντί 113,5 εκατ. την 31.12.2015 και προσδιορίστηκε, βάσει των αποτιµήσεων που πραγµατοποιήθηκαν από ανεξάρτητο ορκωτό εκτιµητή.
Ο καθαρός δανεισµός του οµίλου (σύνολο δανειακών υποχρεώσεων µείον ταµιακά διαθέσιµα) την 31.12.2016 διαµορφώθηκε σε 127,89 εκατ. αντί 124,66 εκατ. την 31.12.2015.
Τα έσοδα του οµίλου για την χρήση 2016 ανήλθαν σε 3,15 εκατ. και περιλαµβάνουν 2,07 εκατ. έσοδα από µισθώµατα ακινήτων και 1,08 εκατ. έσοδα από παροχή υπηρεσιών (κοινόχρηστες υπηρεσίες και έσοδα στάθµευσης του Athens Heart,και αµοιβές υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων).
Ο συνολικός κύκλος εργασιών παρουσιάζεται µειωµένος κατά 8,34% σε σχέση µε τη χρήση 2015, γεγονός που οφείλεται στην συνεχιζόµενη στασιµότητα της κτηµαταγοράς και τις συνεχιζόµενες πιέσεις για αναδιαπραγµάτευση των µισθωµάτων.
Το καθαρά αποτέλεσµα του Οµίλου µετά από φόρους και δικαιώµατα µειοψηφίας για την χρήση 2016 είναι ζηµίες ύψους 20,29 εκατ. (1,36 ανά µετοχή), αντί ζηµιών 24,34 εκατ. της προηγούµενης χρήσης (1,63 ανά µετοχή) οι οποίες οφείλονται κυρίως αναπροσαρµογή των ευλόγων αξιών των επενδυτικών ακινήτων κατά 16,43 εκατ.
Τέλος ο Όμιλος εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια (36,8 εκατ. ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης