Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Έρχονται αναβαθμίσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

tags :
Εξωδικαστικός μηχανισμός: Έρχονται αναβαθμίσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  προανήγγειλε ότι θα δεχθεί δύο νέες αναβαθμίσεις
Έναν έως τρεις μήνες θα χρειαστεί μία επιχείρηση για να λάβει την οριστική έγκριση για τη ρύθμιση των οφειλών της από τη στιγμή  που θα καταθέσει  αίτηση στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού η οποία θα είναι έτοιμη από τις 3 Αυγούστου 2017.
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  προανήγγειλε ότι θα δεχθεί δύο νέες αναβαθμίσεις.
Η πρώτη θα γίνει στις αρχές  Σεπτεμβρίου και θα προστεθεί  το φορολογικό προφίλ της επιχείρησης ( όλες  οι δηλώσεις που υποβάλει  η εταιρεία  όπως και του  μετόχου  της  εταιρείας ), τον Οκτώβριο θα ενταχθούν στοιχεία από τις τράπεζες.
Οι πρώτες αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων θα γίνουν εντός του έτους, είπε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, ανέφερε ότι οι πρώτες αναδιαρθρώσεις θα γίνουν εντός του έτους για επιχειρήσεις με οφειλές έως 2 εκατ. ευρώ ενώ μεγαλύτερη δυσκολία και περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί ίσως για επιχειρήσεις με χρέη μεγαλύτερα των 2 εκατ. ευρώ.
Σε ερώτηση του bankignews, αν  τα στοιχεία  της πλατφόρμας και οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα είναι διαθέσιμα  προς  όλους , ο  κ. Φώτης  Κουρμούσης είπε ότι δεν θα είναι προσβάσιμα από τον ανταγωνισμό.
Ο κ. Κουρμούσης διευκρίνισε ότι οι ηλεκτρονικές  πληροφορίες  θα  φθάνουν σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με τη μορφή  email. ( πιστωτές τράπεζες , εφορία).
Αξίζει  να σημειωθεί ότι σε πρώτη φάση οι συντονιστές  φθάνουν μόλις τους 320  και ο ρόλος τους είναι σημαντικός καθώς θα έχουν την κύρια εποπτεία του φακέλου και την  παρακολούθηση όλης της διαδικασίας.
Η έγκριση  για τη  ρύθμιση των οφειλών όπως  και του κουρέματος των χρεών απαιτεί  το 60% των ενδιαφερόμενων πλευρών  ενώ  το υπόλοιπο 40%  που διατυπώνει διαφωνία θα μπορεί  να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απαίτηση  των οφειλών στο σύνολο τους.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης