Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δεκτή η αίτηση της ΑΕΠΙ για αναστολή του «παγώματος» των τραπεζικών καταθέσεων

Δεκτή η αίτηση της ΑΕΠΙ για αναστολή του «παγώματος» των τραπεζικών καταθέσεων
Η ΑΕΠΙ προχώρησε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή πρόσβαση στα τραπεζικά διαθέσιμά της στις συνεργαζόμενες τράπεζες
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης-αναστολής του «παγώματος» των τραπεζικών της καταθέσεων στη Eurobank, που είχε καταθέσει την Πέμπτη 20/7/2017 η ΑΕΠΙ, προκειμένου να συνεχιστούν κανονικά οι πληρωμές δικαιωμάτων στους δημιουργούς.
Υπέρ της ΑΕΠΙ έκαναν παρέμβαση η Προσωρινή Επίτροπος ΑΕΠΙ ΑΕ και τα Σωματεία δημιουργών ΑΣΜΑ, ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ.
Η ΑΕΠΙ προχώρησε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή πρόσβαση στα τραπεζικά διαθέσιμά της στις συνεργαζόμενες τράπεζες.
Ως αποτέλεσμα, αποκαταστάθηκε, σήμερα το μεσημέρι, η πρόσβαση στον λογαριασμό της ΑΕΠΙ στην Εθνική Τράπεζα και αναμένεται η επιβεβαίωση από τις νομικές υπηρεσίες των υπόλοιπων συνεργαζόμενων τραπεζών, ότι έχουν αποδεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΑΕΠΙ.
Μετά την ενημέρωση από την Εθνική Τράπεζα, η ΑΕΠΙ προχωρά στην άμεση καταβολή των δρομολογημένων πληρωμών στους Έλληνες δημιουργούς, που αναβλήθηκαν λόγω της έκτακτης δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών την Τετάρτη 19/7/2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης