Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η αξιοπιστία της διοίκησης της Σαράντης, ο σεβασμός του θεσμού του ΧΑ και η ανταμοιβή στο ταμπλό

Η αξιοπιστία της διοίκησης της Σαράντης, ο σεβασμός του θεσμού του ΧΑ και η ανταμοιβή στο ταμπλό
Ακόμα και στις δύσκολες εποχές η εταιρεία συνέχιζε να δίνει εκτιμήσεις για την πορεία των μεγεθών της. Από τις λίγες που το κάνουν στο ΧΑ
Αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ανακοίνωσε χθες η Σαράντης.
Χθες, δηλαδή στις 26 Ιουλίου, μόλις 26 μέρες μετά το κλείσιμο της περιόδου και ενώ είχε δικαίωμα από το νόμο να πάει μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου, όπως θα πάνε οι περισσότεροι.
Και επειδή πρέπει να γράφουμε εκτός από τα κακά και τα καλά, αξίζει ένα μπράβο σε αυτήν την διοίκηση καθώς σέβεται τους επενδυτές της και φυσικά το θεσμό του χρηματιστηρίου.
Φροντίζει εκτός από το να φέρνει καλά νούμερα και να μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, να  δημοσιοποιεί εγκαίρως τα αποτελέσματά της και παράλληλα να δίνει σε εποχές δύσκολες εκτιμήσεις για την μελλοντική πορεία των μεγεθών με ακρίβεια και για όλες τις γραμμές.
Πλέον ελάχιστες εταιρείες δίνουν εκτίμηση για κύκλο εργασιών, EBITDA και καθαρά κέρδη και η Σαράντης είναι μία από αυτές και μάλιστα το κάνει χρόνια.
Η συγκεκριμένη διοίκηση στον κομμάτι των εκτιμήσεων έχει μεγάλη αξιοπιστία και έχει πείσει πλέον και τους πιο δύσπιστους αναλυτές ότι αυτά που λέει τα φέρνει.
Αυτή βέβαια η συνέπεια της διοίκησης, έχει επιβραβευτεί στο ταμπλό από τους επενδυτές με τη μετοχή να είναι στα 1,30 ευρώ τον Μάιο του 2012 και σήμερα να είναι πάνω από τα 12 ευρώ και φυσικά να έχει ενταχθεί στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Για την ιστορία είχε έσοδα 168 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 13,3 εκατ. ευρώ, ενώ για το σύνολο της χρήσης αναμένει κέρδη 27,7 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα κρίνονται ως εξαιρετικά από τους αναλυτές.

 Γ.Κατικάς

george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης