Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έντονο το ενδιαφέρον για εταιρείες ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) - Η «BriQ» του Θ.Φέσσα εισέρχεται στο Χ.Α.

tags :
Έντονο το ενδιαφέρον για εταιρείες ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) - Η «BriQ» του Θ.Φέσσα εισέρχεται στο Χ.Α.
Το ενδιαφέρον για τη δημιουργία ΑΕΕΑΠ… αναγεννά τον κλάδο και πιθανόν να σηματοδοτεί και το τέλος της πτώσης  των τιμών των ακινήτων ενώ η υπερ- φορολόγηση των εταιρειών δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για τους ενδιαφερόμενους
Η αγορά ακινήτων… ανεβάζει στροφές, πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί το ενδιαφέρον για τη σύσταση εταιρειών με σκοπό τις επενδύσεις σε ακίνητα ( ΑΕΕΑΠ), παρότι η κυβέρνηση υπερδιπλασίασε το φόρο για τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων.
Το ενδιαφέρον για τη δημιουργία ΑΕΕΑΠ… αναγεννά τον κλάδο και πιθανόν να σηματοδοτεί και το τέλος της πτώσης  των τιμών των ακινήτων ενώ η υπερ- φορολόγηση των εταιρειών δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για τους ενδιαφερόμενους καθώς τα προσδοκώμενα έσοδα μπορεί να … νικήσουν τους φόρους.
Η αναγέννηση του κλάδου περνά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία έχει δεχθεί αιτήματα από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για την είσοδο τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιουλίου θα κάνει ντεμπούτο στο Χ.Α. η «BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.» του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα.
Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2016 και έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας τις επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία . Η εταιρεία έχει στην κυριότητα της την νομή και κατοχή της επτά (7) ακινήτων , ως ειδική διάδοχος των ανώνυμων εταιρειών «Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Quest Holdings) και «Unisystems συστήματα πληροφορικής ανώνυμη εμπορική εταιρεία» (Unisystems A.E.), οι οποίες εισέφεραν τα εν λόγω ακίνητά τους κατά τη σύσταση της εταιρείας.
Δηλαδή τα ακίνητα προσφέρθηκαν στη νέα εταιρεία έτσι ώστε να γίνει πιο ενεργή η διαχείρισή τους και να μη βρίσκονται «παγωμένα» στο χαρτοφυλάκιο της μητρικής εταιρείας. Ο αριθμός των μετοχών που θα εισαχθεί στο Χ.Α ανέρχεται 11.921.531 και η ονομαστική αξία της μετοχής ορίσθηκε στα 2,33 ευρώ. Η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας αποτιμήθηκε στα 27 εκατ. ευρώ.
Το… εισιτήριο εισόδου προς το Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται να λάβει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η εταιρεία Α.Ε.Ε.ΑΠ. του ομίλου Βιοχάλκο η οποία εκτιμάται ότι η αξία του χαρτοφυλακίου της, θα ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος διαθέτει μισθωμένο ξενοδοχείο στην πλατεία Καραϊσκάκη, τα μισθωμένα εμπορικά κέντρα River West στη λεωφόρο Κηφισού στο Αιγάλεω και το Mare West στην Κόρινθο αλλά και συγκροτήματα  γραφείων στο Χαλάνδρι και κτηριακά συγκροτήματα στη Σόφια στη Βουλγαρία. 
Ο επόμενος φάκελος που εξετάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι αυτός της εταιρείας Coco- Mat των αδελφών Ευμορφίδη, οι οποίοι δημιούργησαν την εταιρεία «Μπλε Κέδρος» για την αξιοποίηση ακινήτων της εταιρείας και των ξενοδοχείων που διαθέτει στο Κολωνάκι και την Κηφισιά, όπως και το νέο 5άστερο των 90 δωματίων στην περιοχή  του Μακρυγιάννη, δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης.
Η αγορά των ακινήτων  προετοιμάζεται για καλλίτερες ημέρες  όπως όλα δείχνουν και οι ειδικοί προσδοκούν στην άνοδο των τιμών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για τη σύσταση  εταιρειών ΑΕΕΑΠ έχουν εκδηλώσει  μία μεσαία τύπου κατασκευαστική εταιρεία και ένας  ισχυρός ιδιώτης επενδυτής, που αναμένεται  να ανοίξουν τα χαρτιά τους  το ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr       
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης