Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Frigoglass: Εγκρίθηκε από τους πιστωτές το Σχέδιο Συνδιαλλαγής - Οι όροι αναδιάρθρωσης του δανεισμού

tags :
Frigoglass: Εγκρίθηκε από τους πιστωτές το Σχέδιο Συνδιαλλαγής - Οι όροι αναδιάρθρωσης του δανεισμού
Η συνέλευση των πιστωτών του σχεδίου συνδιαλλαγής που συγκλήθηκε από τη θυγατρική της, Frigoglass Finance B.V. συνήλθε νομίμως στις 27 Ιουλίου 2017
Εγκρίθηκε στη σημερινή Συνέλευση των Πιστωτών το Σχέδιο Συνδιαλλαγής στο οποίο περιέχονται και οι όροι της αναδιάρθρωσης του δανεισμού του ομίλου, όπως ανακοίνωσε η Frigoglass ΑΒΕΕ.
Η συνέλευση των πιστωτών του σχεδίου συνδιαλλαγής που συγκλήθηκε από τη θυγατρική της, Frigoglass Finance B.V. συνήλθε νομίμως στις 27 Ιουλίου 2017.
Στη Συνέλευση των Πιστωτών του Σχεδίου συμμετείχαν (αυτοπροσώπως ή διά πληρεξουσίου) πιστωτές που εκπροσωπούν το 87,53% της συνολικής αξίας των ομολογιών ποσού €250 εκατ. και επιτοκίου 8,25% (οι "Υφιστάμενες Ομολογίες"). Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είχαν ως εξής:
(α) 175 πιστωτές, που εκπροσωπούν το 99,86% της συνολικής αξίας των Υφιστάμενων Ομολογιών και το 98,87% του συνολικού αριθμού των πιστωτών που συμμετείχαν στη Συνέλευση των Πιστωτών του Σχεδίου, ψήφισαν υπέρ του σχεδίου συνδιαλλαγής που πρότεινε η Εκδότρια (το "Σχέδιο"), και
(β) 2 πιστωτές, που εκπροσωπούν το 0,14% της συνολικής αξίας των Υφιστάμενων Ομολογιών και το 1,13% του συνολικού αριθμού των πιστωτών που συμμετείχαν στη Συνέλευση των Πιστωτών του Σχεδίου, ψήφισαν κατά του Σχεδίου.
Κατά συνέπεια, η Συνέλευση των Πιστωτών ενέκρινε το Σχέδιο, το οποίο υπόκειται περαιτέρω στην έγκριση του αρμόδιου δικαστηρίου της Αγγλίας και Ουαλίας (το "Δικαστήριο") κατά την προγραμματισμένη ακρόαση της 1η Αυγούστου 2017.
Το Σχέδιο περιλαμβάνει τους όρους της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης του Ομίλου (η "Αναδιάρθρωση"), οι οποίοι περιγράφονται με περισσότερες λεπτομέρειες στην επεξηγηματική επιστολή (Practice Statement Letter) που αναφέρεται στην από 19 Ιουνίου 2017 ανακοίνωση (η "Επεξηγηματική Επιστολή") και στο επεξηγηματικό σημείωμα (Explanatory Statement) προς τους συμμετέχοντες στο Σχέδιο πιστωτές (το "Επεξηγηματικό Σημείωμα").
Στο πλαίσιο της Αναδιάρθρωσης, στους πιστωτές του σχεδίου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχουν κατ’ αναλογία στην έκδοση ομολογιών με εξασφάλιση πρώτης τάξης ύψους έως €30,2 εκατ. δια καταβολής μετρητών (το "Δικαίωμα Συμμετοχής στο Δανεισμό με Εξασφάλιση Πρώτης Τάξης") κατά την ημερομηνία υλοποίησης της Αναδιάρθρωσης. Πιστωτές του Σχεδίου που εκπροσωπούν ποσοστό 75,64% της συνολικής αξίας των Υφιστάμενων Ομολογιών άσκησαν εγκύρως το Δικαίωμα Συμμετοχής στο Δανεισμό με Εξασφάλιση Πρώτης Τάξης (υποβάλλοντας όλα τα απαιτούμενα για το σκοπό αυτό έγγραφα (KYC)), ενώ ο εναπομείνας νέος δανεισμός θα καλυφθεί από τις τράπεζες και τους ομολογιούχους που έχουν αναλάβει τη σχετική υποχρέωση (backstop providers).
Οι πιστωτές του Σχεδίου μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σύμβουλο της Εκδότριας (Information Agent) στα κατωτέρω στοιχεία για κάθε πρόσθετη πληροφορία σε σχέση με το Σχέδιο:
Lucid Issuer Services Limited
Υπόψη: Yves Theis/Paul Kamminga
Tankerton Works
12 Argyle Walk
Λονδίνο WC1H 8HA
Τηλέφωνο: +44 (0)20 7704 0880
Fax: +44 (0)20 3004 1590
Email: frigoglass@lucid-is.com

Αναμενόμενη Απομείωση Παγίων Περιουσιακών Στοιχείων και χρονοδιάγραμμα έγκρισης ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, στα πλαίσια της διαδικασίας κατάρτισης του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης κεφαλαίου σχετικά με την προτεινόμενη Αναδιάρθρωση, μετά από επαναξιολόγηση των σχετικών γεγονότων και περιστάσεων που αφορούν στις θυγατρικές της Jebel Ali και Frigoglass South Africa και κατόπιν συμφωνίας με τους ελεγκτές της, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η λογιστική αξία των παγίων περιουσιακών στοιχείων των παραπάνω θυγατρικών και της υπεραξίας που προέκυψε από την εξαγορά της εταιρείας Jebel Ali, όπως παρουσιάζονται στις δημοσιευμένες, ελεγμένες ενοποιημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις θα πρέπει να επαναπροσδιορισθούν.
Η Εταιρεία αναμένει να δημοσιεύσει την ενδιάμεση ενοποιημένη χρηματοοικονομική πληροφόρηση για το τρέχον εξάμηνο εντός του Αυγούστου 2017, η οποία θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες επαναδιατυπώσεις στα συγκριτικά στοιχεία (Ενοποιημένο Ισολογισμό) της 31 Δεκεμβρίου 2016.
Βάσει μιας αρχικής εκτίμησης, η οποία βασίζεται σε επικαιροποιημένες πληροφορίες, η Frigoglass αναμένει πως τα εν λόγω πάγια περιουσιακά στοιχεία είναι πιθανόν να απομειωθούν κατά ένα εύρος που κυμαίνεται από €33 εκατ. έως €41 εκατ.
Το συγκεκριμένο εύρος απομείωσης αναμένεται να οριστικοποιηθεί κατά τη δημοσίευση της ενδιάμεσης χρηματοοικονομικής πληροφόρησης του 2017. Η εν λόγω απομείωση δεν θα έχει αντίκτυπο στις ταμειακές ροές του Ομίλου.
Η Εταιρεία θεωρεί ότι παρά την αναγνώριση της απομείωσης στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της 31 Δεκεμβρίου 2016, οι προοπτικές της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της, όπως έχουν ήδη παρουσιαστεί, δεν έχουν αλλάξει ουσιωδώς.
Σαν αποτέλεσμα των ανωτέρω, αναμένεται ότι η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Ενημερωτικού Δελτίου σε σχέση με την αύξηση κεφαλαίου στα πλαίσια της Αναδιάρθρωσης, ενδέχεται να καθυστερήσει περίπου κατά δύο έως τρεις εβδομάδες από τη μέχρι σήμερα εκτιμώμενη ημερομηνία έγκρισης της 3ης Αυγούστου.
Το γεγονός αυτό θα επηρεάσει το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στο Επεξηγηματικό Σημείωμα, μεταθέτοντας ανάλογα όλες τις σχετικές ημερομηνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης