Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Profile: Νέες λειτουργίες στην Treasury πλατφόρμα AcumenNet

tags :
Profile: Νέες λειτουργίες στην Treasury πλατφόρμα AcumenNet
Έχει εμπλουτιστεί με δυναμικές λειτουργικότητες, οι οποίες καλύπτουν τις εξειδικευμένες και εξελισσόμενες απαιτήσεις των Treasurers και των πελατών τους
Την αναβαθμισμένη έκδοση του AcumenNet, που έχει εμπλουτιστεί με δυναμικές λειτουργικότητες, παρουσίασε σήμερα (7/9/2017) η Profile Software.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Profile Software, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, παρουσιάζει την αναβαθμισμένη έκδοση του AcumenNet, της ολοκληρωμένης λύσης Διαχείρισης Treasury της γαλλικής εταιρείας Login SA, μέλος του ομίλου Profile, με ισχυρή λειτουργικότητα Front-to-Back Office και risk controlling, με ευρεία κάλυψη χρηματοοικονομικών προϊόντων και υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης.
Το AcumenNet είναι μία πλήρως ολοκληρωμένη web-based, Front-to-Back Office και Accounting πλατφόρμα, η οποία υποστηρίζει όλες τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, όπως money market, forex, collateral deals, securities, επιτόκια, swaps νομισμάτων και τίτλων, equities, futures και FRA, εξωχρηματιστηριακά (OTC) και χρηματιστηριακά options, credit linked instruments, commodities και Islamic deals.
Μπορεί εύκολα να διασυνδεθεί με οποιοδήποτε back-end Κεντρικό Τραπεζικό Σύστημα ή Σύστημα Γενικής Λογιστικής, προσφέροντας ολοκληρωμένη Straight Through Processing (STP) διαδικασία.
Η λύση διαθέτει επιτυχημένες εγκαταστάσεις σε 15 χώρες, λόγω της ανοικτής αρχιτεκτονικής της, του αρθρωτού σχεδιασμού και ενός τυποποιημένου εργαλείου διασυνδέσεων, που επιτρέπει αποτελεσματική διασύνδεση με τα υφιστάμενα συστήματα της Τράπεζας.
Το AcumenNet έχει εμπλουτιστεί με δυναμικές λειτουργικότητες, οι οποίες καλύπτουν τις εξειδικευμένες και εξελισσόμενες απαιτήσεις των Treasurers και των πελατών τους, μέσω ενός ενιαίου και ολοκληρωμένου περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, το AcumenNet περιλαμβάνει προηγμένο user interface, συνεχή ροή συναλλαγών (deal flows) στα διάφορα στάδια του κύκλου των συναλλαγών με όλους τους απαραίτητους ελέγχους ασφαλείας (limit break authorisation, deal validation και authorisation), ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο όλων των συναλλαγών συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών υποκαταστημάτων, που διασφαλίζει συνεχή υπολογισμό της Θέσης (Currency Position, Gap Analysis), Κερδοφορίας (P&L), Ορίων (Limits, Regulatory Ratios, Credit και Settlement Risk), Ανάλυση Κινδύνου (VaR, Sensitivities) και πλήρες STP με ενδιάμεσα σημεία ελέγχου (αποδοχή, έγκριση συναλλαγής).
H νέα έκδοση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτόματη δημιουργία SWIFT μηνυμάτων (επιβεβαιώσεις συναλλαγών, πληρωμές, κ.λπ.) που εξαλείφει τις διπλές καταχωρίσεις και έτσι αυξάνει την παραγωγικότητα, καθώς και προηγμένες λειτουργίες Reporting και πλήρη παραμετροποίηση αναφορών, με σύνθετες απεικονίσεις Αποτιμήσεων και Analytics (P&L, Duration, Sensitivity, Volumes, κ.λπ.) σε οποιοδήποτε χρόνο και για οποιοδήποτε πελάτη, χαρτοφυλάκιο, υποκατάστημα ή τμήμα, με drill-down δυνατότητες οριζόμενες από το χρήστη, όπου αυτό απαιτείται.
Επίσης, τα blotters προσφέρουν ολοκληρωμένη παρακολούθηση συναλλαγών για τους Traders, τους Middle και Back Office χρήστες, επιτρέποντάς τους να παραμετροποιούν τις οθόνες και τις αναφορές, ενώ τα εποπτικά blotters επιτρέπουν να κατευθύνονται συναλλαγές προς συγκεκριμένους χρήστες για περαιτέρω επεξεργασία, με φιλτράρισμα ανά χρηματοοικονομικό προϊόν και κατάσταση του deal.
Επιπρόσθετα, το AcumenNet ενσωματώνει πολλαπλά σύγχρονα παραμετροποιήσιμα εργαλεία παρακολούθησης και διαχείρισης για την Ανάλυση της Κερδοφορίας, αναφορικά με τον Κίνδυνο Αγοράς, τον Κίνδυνο Ρευστότητας, το Λειτουργικό Κίνδυνο και το κανονιστικό πλαίσιο.
Η λειτουργικότητα back office εξασφαλίζει ηλεκτρονικές συναλλαγές, αυτοματοποιημένες εκτυπώσεις δελτίων διαπραγμάτευσης και παραμετροποιήσιμες αναφορές, όπως ληξιάρια ή fixing resets, προσφέροντας υψηλό επίπεδο ασφαλείας.
Το AcumenNet παρέχει σημαντικά οφέλη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να επιτύχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε όλο το εύρος των εργασιών τους, διαμέσου της αυτοματοποίησης του συνόλου του κύκλου των διαδικασιών Διαχείρισης Treasury και επενδύσεων σε πραγματικό χρόνο και σύμφωνα με διεθνή πρότυπα.
Το AcumenNet αποτελεί τη βέλτιστη, εξειδικευμένη, ευέλικτη και οικονομικά αποδοτική λύση Διαχείρισης Treasury, η οποία μπορεί να υλοποιηθεί σε μία ενιαία πλατφόρμα, προσφέροντας προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες που ενισχύουν την ανάπτυξη, την κερδοφορία και τη διαχείριση κινδύνου του οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης