Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα α' 6μήνου του 2017 των χρηματιστηριακών εταιρειών - Πού στρέφεται το ενδιαφέρον

tags :
Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα  α' 6μήνου του 2017 των χρηματιστηριακών εταιρειών - Πού στρέφεται το ενδιαφέρον
Η κατά 28% άνοδος του γενικού δείκτη στο εξάμηνο βελτίωσε τα αποτελέσματα των ΑΧΕ, ενώ μένει να φανεί πως ο ανταγωνισμός θα επηρεάσει την κερδοφορία των μεγάλων
Καλό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία πως ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2017 για τις χρηματιστηριακές εταιρείες αφού η κατά 28% άνοδος του γενικού δείκτη με παράλληλη βελτίωση της αξίας των συναλλαγών, φαίνεται πως βοήθησε τα αποτελέσματα.
Αν και το δείγμα είναι ακόμη μικρό αφού οι περισσότερες χρηματιστηριακές θα ακολουθήσουν την τακτική των εισηγμένων και θα δημοσιεύσουν στο τέλος της προθεσμίας, φαίνεται πως υπάρχει σημαντική βελτίωση.
Η Λέων Δεπόλας για παράδειγμα από ζημιές 57 χιλ. ευρώ στο περσινό πρώτο εξάμηνο εμφάνισε κέρδη 407 χιλ. ευρώ μετά από μείωση πωλήσεων στις 662 χιλ. ευρώ από 695 χιλ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια της χρηματιστηριακής ανέρχονται στα 4,6 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 1,3 εκατ. ευρώ.
Η Μαυρίκης με μικρό τζίρο 50 χιλ. ευρώ από 40 χιλ. ευρώ πέτυχε κέρδη 135 χιλ. ευρώ από ζημιές 108 χιλ. ευρώ λόγω των χρηματοοικονομικών εσόδων που είχε.
Η καθαρή θέση ανέρχεται στα 3,7 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις μόλις στις 100 χιλ. ευρώ.
Η Capital είχε πωλήσεις 211 χλ. ευρώ από 160 χιλ. ευρώ και καθαρά κέρδη 68 χιλ. ευρώ από 14 χιλ. ευρώ.
Η καθαρή θέση είναι στις 450 χιλ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στις 600 χιλ. ευρώ.
Η Eurocorp με πωλήσεις 1,2 εκατ. ευρώ από 1,07 εκατ. ευρώ εμφάνισε κέρδη 70 χιλ. ευρώ από ζημιές 79 χιλ. ευρώ.
Η καθαρή της θέση ήταν στη λήξη του εξαμήνου στα 3,9 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 4,7 εκατ. ευρώ.
Η CFS λόγω χρηματοοικονομικών εσόδων αύξησε τα κέρδη της στις 259 χιλ. ευρώ από 143 χιλ. ευρώ μετά από πωλήσεις 35 χιλ. ευρώ από 23 χιλ. ευρώ.
Η Euroxx που δημοσίευσε και αυτή εξάμηνο είχε πωλήσεις 5,9 εκατ. ευρώ από 6,9 εκατ. ευρώ και ζημιές μετά από φόρους 39 χιλ. ευρώ από 920 χιλ. ευρώ.
Η καθαρή της θέση ήταν στα 4,2 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 29,5 εκατ. ευρώ.
Το ενδιαφέρον πάντως στρέφεται στις μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρείες που πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου και έχουν αυξημένα έξοδα, λόγω ξένων επενδυτών.
Οι μικρές χρηματιστηριακές στην πλειονότητά τους έχουν λόγω της κρίσης περιορίσει αισθητά τα κόστη τους και πλέον με μία μικρή βελτίωση του κλίματος καταφέρνουν να βγάλουν κέρδη.
Οι μεγάλες χρηματιστηριακές, απασχολούν περισσότερο κόσμο, καθώς για παράδειγμα έχουν τμήματα αναλύσεων, ενώ λόγω του ανταγωνισμού έχουν πολύ χαμηλές προμήθειες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης