Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΛΑΜΨΑ: Εγγυήτρια σε δάνειο ύψους 2 εκατ. ευρώ στη θυγατρική Τουριστικά Θέρετρα

tags :
ΛΑΜΨΑ: Εγγυήτρια σε δάνειο ύψους 2 εκατ. ευρώ στη θυγατρική Τουριστικά Θέρετρα
Η Γ.Σ. ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της ΛΑΜΨΑ Α.Ε. (Εταιρικές και Ενοποιημένες) καθώς και την Ετήσια Οικονομική Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της χρήσεως 2016 
Την έγκριση δανείου ύψους 2 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ. της ΛΑΜΨΑ στην Τουριστικά Θέρετρα, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 50% σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.
Πιο αναλυτικά:
Ανακοινώνεται ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας της 08/09/2017, κατά την οποία συμμετείχαν νομίμως μέτοχοι εκπροσωπούντες 16.773.399 ΚΟ μετοχές επί συνόλου (21.364.000) KO μετοχών της Εταιρείας, ήτοι 78,51 % περίπου, αποφάσισε ομοφώνως και παμψηφεί επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, τα ακόλουθα:
(1) επί του πρώτου θέματος, ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της ΛΑΜΨΑ Α.Ε. (Εταιρικές και Ενοποιημένες) καθώς και την Ετήσια Οικονομική Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της χρήσεως 2016 (1.1.2016 - 31.12.2016), μετά από ακρόαση της Έκθεσης Ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών επί των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της 31ης Δεκεμβρίου 2016 (εταιρικών και ενοποιημένων),
(2) επί του δεύτερου θέματος, ενέκρινε την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τη σύνταξη και τον έλεγχο των ετησίων οικονομικών καταστάσεων, καθώς και την εν γένει διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων και πραγμάτων για τη χρήση 2016,
(3) επί του τρίτου θέματος εξέλεξε για τον έλεγχο των ετησίων και περιοδικών οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για τη χρήση 2017, την ελεγκτική εταιρεία GRAND THORNTON A.E. και καθόρισε την σχετική αμοιβή,
(4) επί του τέταρτου θέματος ενέκρινε καταβολή αμοιβών ύψους 31.416 Ευρώ στo μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χλόη Λασκαρίδη για το έτος 2017 και προενέκρινε ποσό των 36.108 Ευρώ για την χρήση 2017.
(5) επί του πέμπτου θέματος ο Πρόεδρος της Γ.Σ. ενημερώνει την συνέλευση ότι κατόπιν σχετικού ελέγχου το καταστατικό έχει ήδη προσαρμοστεί στον Ν. 3604/2007 και συνεπώς δεν απαιτείται λήψη απόφασης επί του συγκεκριμένου θέματος.
(6) επί του έκτου θέματος ενέκρινε την τροποποίηση του σκοπού της Εταιρείας και του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας και την ταυτόχρονη κωδικοποίησή του, ώστε να επεκταθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα της Εταιρείας και στον κλάδο της πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής.
(7) επί του έβδομου θέματος ενέκρινε την υπογραφή της από 28.04.2017 Πρόσθετης Πράξης που υπεγράφη από την «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ», ως πιστούχο, και την Εταιρεία, ως εγγυήτρια, με την ALPHA BANK επί της με αρ. 40357/04.04.2011 αρχικής σύμβασης πίστωσης με ανοικτό (αλληλόχρεο) λογαριασμό υπέρ της εταιρείας με την επωνυμία «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «SHERATON RHODES RESORT» ποσού ευρώ δύο εκατομμυρίων (€2.000.000,00), καθώς η Εταιρεία έχει όφελος από την πρόοδο των εργασιών της πιστούχου, διότι ως γνωστόν συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο αυτής κατά ποσοστό 50% και συνεπώς έχει κοινό και ενιαίο εταιρικό συμφέρον με αυτήν.
(8) επί του όγδοου θέματος ενέκρινε την ήδη παρασχεθείσα εγγύηση αόριστης διάρκειας της Εταιρίας προς την ALPHA BANK υπέρ της εταιρίας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ Α.Ε» ποσού Ευρώ επτακοσίων πενήντα χιλιάδων (750.000 €), ήτοι μέχρι του ποσοστού συμμετοχής της στο κεφάλαιο της πιστούχου, σε εξασφάλιση της υπ' αριθμ. 25.448/17-2-2011 σύμβασης πίστωσης με ανοικτό (αλληλόχρεο) λογαριασμό, που έχει υπογράψει η πιστούχος «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ Α.Ε» με την ALPHA BANK, καθώς εξυπηρετεί τα εταιρικά συμφέροντα και προάγει τον σκοπό της Εταιρίας, διότι συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ Α.Ε και συνεπώς έχει κοινό και ενιαίο εταιρικό συμφέρον με αυτήν και έχει όφελος από την πρόοδο των εργασιών της πιστούχου.
(9) επί του ένατου θέματος, διάφορες ανακοινώσεις, έγινε ενημέρωση σχετικά με την πορεία της Εταιρείας και τις προκλήσεις στον τομέα του Τουρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης