Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έπεσαν τα… τείχη σε μεγάλη συστημική τράπεζα...και ο 6ος όροφος

tags :
Έπεσαν τα… τείχη σε μεγάλη συστημική τράπεζα...και ο 6ος όροφος
Το γκρέμισμα των γραφείων, η ανακατασκευή του 6ου ορόφου, η… θέση του Προέδρου και η γραμματεία
Στον έκτο όροφο των γραφείων που στεγάζεται η διοίκηση μεγάλης συστημικής τράπεζας επικρατεί το τελευταίο διάστημα πυρετός κατασκευαστικών εργασιών.
Με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου έπεσαν οι τοίχοι γραφείων που στέγαζαν επί χρόνια νυν και πρώην στελέχη της τράπεζας και έμεινε μόνο ένα γραφείο όπου προς το παρόν στεγάζεται ο Πρόεδρος.
Έτσι δημιουργήθηκε ένας τεράστιος χώρος που ανακατασκευάζεται πλήρως για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της φυγής από το παρελθόν και της δημιουργίας μιας άλλης τράπεζας.
Ο χώρος θα περιλαμβάνει αίθουσα συνεδριάσεων αλλά και ένα υπερσύγχρονο μπάνιο, γεγονός που δείχνει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος θέλει να βρίσκεται μεγάλο διάστημα του 24ώρου στο γραφείο του και να πηγαίνει σπίτι του μόνο για ύπνο.
Οι συνθήκες απομόνωσης που δημιουργούνται του επιτρέπουν επίσης να πραγματοποιεί incognito συναντήσεις με μεγάλους επενδυτές, όπως αυτοί που είναι μέτοχοι της τράπεζας και με τους οποίους διατηρεί πάρα πολύ στενές σχέσεις χωρίς να υπάρχουν στο χώρο αδιάκριτα μάτια.
Με την εξαίρεση προς το παρόν βέβαια του Προέδρου της Τράπεζας, τον οποίο οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι επιθυμεί να αντικαταστήσει με άλλο πρόσωπο που θα χαίρει της δικής του εμπιστοσύνης αλλά αυτό δεν φαίνεται να ευσταθεί.
Βεβαίως ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει διαβεβαιώσει τον Πρόεδρο ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του.
Πέραν από τον Πρόεδρο πάντως που συνεχίζει προς το παρόν να παραμένει στον 6ο όροφο σημαντική βοήθεια και υποστήριξη στο έργο του Διευθύνοντος Συμβούλου παρέχει τριμελής γραμματεία.
Στη γραμματεία προστέθηκε πρόσφατα εξηνταοκτάχρονη κυρία ως personal assistant της ιδιαιτέρας γραμματέως του Διευθύνοντος Συμβούλου η οποία λέγεται ότι έχει κομβικό ρόλο δεδομένων και των στενών προσωπικών σχέσεων που διατηρεί με τη σύζυγο του Διευθύνοντος Συμβούλου και την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλει ο ίδιος.
Σε κάθε περίπτωση οι χωροταξικές και όχι μόνο αλλαγές στον 6ο όροφο των γραφείων της συστημικής τράπεζας θεωρείται ότι αποτελούν και ένα μήνυμα από το Διευθύνοντα Σύμβουλο ότι θα ασκεί ανεπηρεάστος το έργο του χωρίς την καθημερινή προσωπική επαφή με τα στελέχη της τράπεζας που μπορεί να οδηγήσει στη λειτουργία με συναισθηματικά και όχι επιχειρηματικά κριτήρια στην αξιολόγησή τους.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης