Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γ. Σταθάκης: Η Eldorado Gold θα πρέπει να περιμένει την απόφαση της διαιτησίας - Πυροτέχνημα η ανακοίνωση

Γ. Σταθάκης: Η Eldorado Gold θα πρέπει να περιμένει την απόφαση της διαιτησίας - Πυροτέχνημα η ανακοίνωση
«Αδιανόητο για έναν διευθύνοντα σύμβουλο να τοποθετείται για τον πρωθυπουργό μίας χώρας», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εκδηλώσει κάποια… αντίδραση στην απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, καθώς περιμένει την απόφαση της διαιτησίας, όπως τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι του προκάλεσε έκπληξη η απόφαση της εταιρείας, από τη στιγμή που πριν από ένα μήνα το υπουργείο Ενέργειας είχε προχωρήσει σε ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη επένδυση, μετά, μάλιστα, από συνάντηση που είχε ο ίδιος με τη διοίκηση της Eldorado Gold.
Επεσήμανε ότι η «η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας ήταν πλήρης και η αδειοδότηση των Σκουριών είναι κάτι το οποίο θα εξετάσει η διαιτησία. Θεωρώ ότι (σ.σ.: η απόφαση της εταιρείας) είχε μία μορφή πυροτεχνήματος».
Άσκησε κριτική στις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado Gold, τονίζοντας ότι «θεωρώ αδιανόητο για έναν διευθύνοντα σύμβουλο να τοποθετείται για τον πρωθυπουργό της χώρας».
Υποστήριξε ακόμη ότι η εταιρεία θα μπορούσε να περιμένει την απόφαση της διαιτησίας αναφορικά με τα θέματα στα οποία υπάρχει διαφωνία με την κυβέρνηση, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να ζητήσουν από την Eldorado Gold να τους εξηγήσει γιατί προχωρά σε αυτήν την απόφαση.
«Εάν η εταιρεία αναστείλει τις δραστηριότητές της δεν έχει άλλοθι για να προχωρήσει σε απολύσεις ή διαθεσιμότητα.
Θα έλεγα στους εργαζόμενους να στραφούν στην εταιρεία και να δουν γιατί προβαίνει σε τέτοιες πράξεις», υποστήριξε ο κ. Σταθάκης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης