Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επενδύει στην παραγωγή χλωρίου η ΕΥΔΑΠ - Τι ανέφερε σε θεσμικούς επενδυτές

tags :
Επενδύει στην παραγωγή χλωρίου η ΕΥΔΑΠ - Τι ανέφερε σε θεσμικούς επενδυτές
Τι ανέφερε στέλεχος της διοίκησης σε συνάντηση με θεσμικούς - Η έλλειψη μελέτης σκοπιμότητας και το παρελθόν με την προμήθεια χλωρίου
Στην κατασκευή μονάδας παραγωγής χλωρίου προκειμένου να σταματήσει να αγοράζει χλώριο από τρίτους προκειμένου να απολυμαίνει το πόσιμο νερό που διαθέτει στους πολίτες προσανατολίζεται η ΕΥΔΑΠ.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ενημέρωση που είχαν ξένοι θεσμικοί επενδυτές που επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με κορυφαίο στέλεχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.
Οι θεσμικοί επενδυτές έλαβαν τη συγκεκριμένη πληροφορία μετά από ερώτημα που έθεσαν για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρίας προκειμένου να αποφασίσουν αν θα επενδύσουν μέσω του Χρηματιστηρίου.
Μάλιστα ζήτησαν πληροφορίες για το αν υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας και αποδοτικότητας της επένδυσης λαμβάνοντας την απάντηση ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται αλλά υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα στην ΕΥΔΑΠ προκειμένου να γίνει επένδυση σε μονάδα παραγωγής χλωρίου.
Ωστόσο δεν είναι γνωστό ποιο είναι το κόστος της ανέγερσης παραγωγής μονάδας χλωρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΥΔΑΠ σήμερα προμηθεύεται χλώριο που παράγεται στη Ρουμανία μέσω Βουλγαρίας και το στέλεχος της διοίκησης που συναντήθηκε με τους θεσμικούς επενδυτές δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένη η εταιρία από την ποιότητα του Χλωρίου.
Ωστόσο από το αρχείο προμηθειών της εταιρίας εμφανίζεται ότι ο τελευταίος διαγωνισμός για την προμήθεια 1.200 τόνων άνυδρου χλωρίου έγινε το 2015 και έκτοτε δεν φαίνεται να υπήρξε καμία ανάλογη προκήρυξη.
Επισημαίνεται ότι μέχρι το 2012 η προμήθεια προμήθεια του χλωρίου που αποτελεί το μέσο απολύμανσης του νερού γινόταν από τη μονάδα παραγωγής αερίου χλωρίου και καυστικής σόδας του διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ και μέσω εργολάβου μεταφορέα της ΕΥΔΑΠ μεταφερόταν στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ σε φιάλες 900 Kg.
Η μονάδα αυτή έκλεισε μετά τη λύση της σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ.
Μάλιστα τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υποβάλλει ερώτηση στην Βουλή και είχαν προχωρήσει σχετικές ανακοινώσεις ζητώντας να συνεχίσουν τα ΕΛΠΕ να προμηθεύουν την ΕΥΔΑΠ με χλώριο.  

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης