Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Eκτός του δσ της Σουρωτή η Coca Cola - Τα σχέδια Σαββίδη και το νέο ομολογιακό

tags :
Eκτός του δσ της Σουρωτή η Coca Cola - Τα σχέδια Σαββίδη και το νέο ομολογιακό
O Iβάν Σαββίδης κατάεχει σήμερα το 70% περίπου της Σουρωτή ενώ το ποσοστό της Coca Cola έχει περιοριστεί στο 12% με 12,5%.
Χωρίς εκπρόσωπο της Coca Cola HBC, συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Σουρωτή.
Ειδικότερα η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας εξέλεξε στο διοικητικό συμβούλιο τον μέχρι πρότινος πρόεδρο κ. Γεώργιο Λώλα, την κ. Αναστασία Μουστάκα (εκπρόσωπο εργαζομένων), τον κ. Γεώργιο Στρατάκη (εκπρόσωπο Δήμου Θέρμης) και τους στενούς συνεργάτες του μεγαλομετόχου Ιβάν Σαββίδη, κ. Άρθουρ Νταβιντιάν, Μαρία Γκοντσάροβα, Γεώργιο Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνο Φωτιάδη.
Το νέο δ.σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα η γενική συνέλευση ενέκρινε την σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους ποσού 2.128.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι ο Ιβάν Σαββίδης κατάεχει σήμερα το 70% περίπου της Σουρωτή ενώ το ποσοστό της Coca Cola έχει περιοριστεί στο 12% με 12,5%.
Η νέα διοίκηση της Σουρωτή σκοπεύει να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των μηχανημάτων των γραμμών εμφιάλωσης του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού Σουρωτής, καθώς και στις ανάλογες νέες επεκτάσεις και προσθήκες κτιριακών εγκαταστάσεων απαραίτητες για την εγκατάσταση των νέων σύγχρονων μηχανημάτων που θα αγορασθούν.
Ειδικότερα για την υποστήριξη της ανάπτυξης της Εταιρείας την επόμενη 5ετία, η Διοίκηση της Εταιρείας έχει αναπτύξει ένα επενδυτικό πλάνο που θα υλοποιηθεί σε βάθος 5ετίας, συνολικού ύψους € 18,2 εκατ. Η Α΄ φάση του επενδυτικού προσχεδίου ύψους 3,95 εκατ. εκτιμάται  θα ολοκληρωθεί, έως το τέλος του 2019 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη δημιουργία νέας μονάδας εμφιάλωσης μεταλλικού νερού σε PET.
Στόχος των επενδύσεων είναι:
- Η ενίσχυση των πωλήσεων και η ανάπτυξη της γκάμας προϊόντων σε συσκευασίες/πολυσυσκευασίες που απαιτεί η αγορά τόσο η εγχώρια όσο και του εξωτερικού.
- Η ισχυροποίηση της θέσης της Σουρωτής στον ανταγωνισμό τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά (εξάγει ήδη σε 19 χώρες και διεκδικεί νέες αγορές όπως π.χ. στις αγορές της Ρωσίας και Κεντρικής Ευρώπης).
- Η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου.
- Η ορθολογικότερη οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας.
- Η μείωση του κόστους παραγωγής του τελικού προϊόντος.
- Η περαιτέρω διασφάλιση της υψηλής ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.
- Ο αποτελεσματικότερος και ταχύτερος έλεγχος με την αυτοματοποίηση της παραγωγικής αλυσίδας.
- Ο νέος τεχνολογικός εξοπλισμός θα είναι φιλικότερος προς το περιβάλλον λόγω μειωμένης ενεργειακής κατανάλωσης από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική τους διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης