Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot : Στο 5,25% η απόδοση του 7ετους ομολόγου αξίας 500 εκατ. ευρώ

tags :
Intralot : Στο 5,25% η απόδοση του 7ετους ομολόγου αξίας 500 εκατ. ευρώ
Περισσότερα από 170 διεθνή επενδυτικά κεφάλαια από την Ευρώπη και την Β. Αμερική επένδυσαν στις Ομολογίες, με τη ζήτηση να αποτυπώνεται στο σύνολο των προσφορών, οι οποίες υπερέβησαν το 1,5 δισ. ευρώ
Την επιτυχή τιμολόγηση (pricing) της προσφοράς ομολογιών 7ετούς διάρκειας (Senior Notes) ύψους 500 εκατ. ευρώ, με απόδοση 5,25%, λήξεως το 2024 (οι «Ομολογίες») που πρόκειται να εκδοθούν από την εμμέσως ελεγχόμενη θυγατρική της, INTRALOT Capital Luxembourg S.A., ανώνυμη εταιρεία που λειτουργεί σύμφωνα το δίκαιο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου" ανακοίνωσε η διοίκηση της Intralot.
Η Morgan Stanley ενήργησε ως Global Coordinator και Joint Bookrunner σε αυτή την έκδοση.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περισσότερα από 170 διεθνή επενδυτικά κεφάλαια από την Ευρώπη και την Β. Αμερική επένδυσαν στις Ομολογίες, με τη ζήτηση να αποτυπώνεται στο σύνολο των προσφορών, οι οποίες υπερέβησαν το 1,5 δισ. ευρώ., καλύπτοντας την έκδοση κατά 3 φορές.
Λόγω της ευρείας ανταπόκρισης του επενδυτικού κοινού, η αρχική προγραμματισμένη προσφορά των 450 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ.
Οι Ομολογίες προσφέρθηκαν σε τιμή έκδοσης 100,000%, και είναι εγγυημένες από την Intralot (η «Μητρική Εγγυήτρια») και ορισμένες από τις θυγατρικές της.
Οι Ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου. Ως Joint Bookrunners ενήργησαν τα ακόλουθα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Nomura και Societe Generale.
Τα έσοδα από την προσφορά των Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την πλήρη εξόφληση των υφιστάμενων Ομολογιών του εκδότη 6,00% λήξεως 2021, την αποπληρωμή του υφιστάμενου Κοινοπρακτικού Δανείου, την πληρωμή αμοιβών και εξόδων που σχετίζονται με αυτήν, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.
Με την συγκεκριμένη έκδοση ολοκληρώνεται επιτυχώς μια διαδικασία αναχρηματοδότησης - αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων που ξεκίνησε στις αρχές του 2014, με την οποία μειώθηκε το κόστος δανεισμού της Intralot από 8,25% σε 5,75%, με ταυτόχρονη επέκταση της μέσης χρονικής διάρκειας του δανεισμού από 3,5 σε 6 έτη.
Ο κ. Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot δήλωσε: Με τη σημερινή τιμολόγηση των ομολογιών της Intralot η αγορά επιβεβαίωσε, με τον πιο εμφατικό τρόπο, την εμπιστοσύνη της στην Εταιρία και την μακροχρόνια προοπτική της. Ένας εντυπωσιακός μετασχηματισμός του προφίλ των δανειακών υποχρεώσεων της Intralot ολοκληρώθηκε σήμερα, όσον αφορά το ποσό, την τιμολόγηση και την διάρκειά τους.
Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τον μεγάλο αριθμό και το υψηλό επίπεδο των επενδυτών που συμμετείχαν στην έκδοση και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την μαζική και συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη τους προς την εταιρεία μας.
Συνεχίζουμε, προσηλωμένοι και αταλάντευτοι, να αναπτύσσουμε την Intralot, βασισμένοι στους ανθρώπους και τα προϊόντα μας, στο δρόμο της καινοτομίας και της προόδου, δημιουργώντας αξία για τους πελάτες και τους μετόχους μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης