Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εκτονώνεται η κρίση με την Eldorado Gold - Εκδόθηκαν οι άδειες για την Ολυμπιάδα - Burns: Θετικό βήμα

Εκτονώνεται η κρίση με την Eldorado Gold - Εκδόθηκαν οι άδειες για την Ολυμπιάδα - Burns: Θετικό βήμα
Εντός της ημέρας (15/9/2017) θα εκδοθεί και η άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τη μονάδα λιθογόμωσης
(upd) Για ένα ακόμη θετικό βήμα προς τα εμπρός κάνει λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns, σε σημερινή του δήλωση με αφορμή την έκδοση της απόφασης έγκρισης της Τεχνικής Μελέτης για το κλείσιμο των παλιών στοών Ολυμπιάδας, αλλά και της άδειας εγκατάστασης της νέας Μονάδας Λιθογόμωσης με πάστα στην Ολυμπιάδα που εκδόθηκε επίσης σήμερα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σε ανακοίνωσή της η εταιρία επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε σήμερα τις σχετικές εγκρίσεις και προσθέτει:
«Αυτή τη στιγμή παραμένει σε εκκρεμότητα η έκδοση της άδειας τροποποίησης Εγκατάστασης Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών, καθώς και άλλα θέματα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετεγκατάσταση αρχαιοτήτων στη θέση Σκουριές.
Αμέσως μετά την παραλαβή της απαιτούμενης άδειας για το έργο στις Σκουριές και την πρόθεση οικοδόμησης μιας σχέσης συνεργασίας και διαλόγου από την Ελληνική Κυβέρνηση, η Εταιρεία θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα».
Στη δήλωσή του ο κ. Burns, τονίζει τα εξής: «Αυτό είναι ένα ακόμη θετικό βήμα προς τα εμπρός, ωστόσο περιμένουμε ακόμα τα υπόλοιπα θέματα, για τα οποία εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορούν να επιλυθούν με ειλικρινείς διαπραγματεύσεις. Καλούμε για άλλη μια φορά τον Υπουργό να συνεργαστεί μαζί μας προς αυτήν την κατεύθυνση».

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnnews.gr

Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται πως προχωρά η κυβέρνηση για την εκτόνωση της κρίσης που έχει ξεσπάσει με την Eldorado (η Ελληνικός Χρυσός είναι θυγατρική της) μετά το τελεσίγραφο της τελευταίας ότι θα σταματήσει την επένδυση σε περίπτωση που δεν λάβει εντός των επόμενων ημερών τις απαραίτητες άδειες.

Σήμερα (15/9/2017), το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στην έκδοση ακόμα μίας άδειας για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας.
Πρόκειται για την έγκριση της τεχνικής μελέτης για το κλείσιμο των παλαιών εκμεταλλεύσεων του Μεταλλείου Ολυμπιάδας, ενώ η εκκρεμότητα που απομένει για την εν λόγω εγκατάσταση (Ολυμπιάδας) και αναμένεται να κλείσει άμεσα (μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου) είναι η άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τη μονάδα λιθογόμωσης.
Πάντως, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνεται ότι τόσο η άδεια που εκδόθηκε όσο και εκείνη που εκκρεμεί είναι ήσσονος σημασίας για τη λειτουργία του συγκροτήματος της Ολυμπιάδας, το οποίο μπορεί να λειτουργεί κανονικά με τις ήδη εκδοθείσες άδειες.
Η απόφαση για την τεχνική μελέτη που αφορά το κλείσιμο των παλαιών εκμεταλλεύσεων του Μεταλλείου Ολυμπιάδας προβλέπει ότι η έγκριση «δύναται να ανακληθεί σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω όρων καθώς και για οποιοδήποτε λόγο δημοσίου συμφέροντος και ιδίως για λόγους προστασίας της ασφάλειας των εργαζομένων, των περιοίκων και της προστασίας του περιβάλλοντος».
Είχε προηγηθεί, προχθές, η έκδοση δύο ακόμη αδειών: τροποποίησης της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης στην περιοχή της Ολυμπιάδας και λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα. Η βασική εκκρεμότητα αφορά συνεπώς πλέον την άδεια εγκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού των Σκουριών, θέμα το οποίο παραπέμφθηκε στη διαιτησία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης