Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δυναμικά εισήλθε η Antipollution στην επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού

tags :
Δυναμικά εισήλθε η Antipollution στην επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού
Ποιά είναι η εταιρία με πρόεδρο τον Βύρωνα Βασιλειάδη, που προτάσσει το οικολογικό συμφέρον;
Για έβδομη ημέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της ρύπανσης που προκλήθηκε από την βύθιση του πλοίου Αγιά Ζώνη ΙΙ, στη νησίδα Αταλάντη, η οποία έχει επεκταθεί σε όλον τον Σαρωνικό
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τουλάχιστον 800 τόνοι μαζούτ έχουν απαντληθεί, ενώ απασχολούνται συνεργεία από τρεις ιδιωτικές εταιρίες στην προσπάθεια που έχει εντατικοποιηθεί υπό την εποπτεία του λιμενικού.
Το έργο αντιμετώπισης του ναυαγίου και της απορρύπανσης ανέλαβε η εταιρεία Spanopoulos group, σε συνεργασία με την εταιρία Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος Α.Ε.
Αρχικά η ρύπανση έπληξε τις πλησιέστερες στο ναυάγιο ακτές της Ν. Σαλαμίνας, ωστόσο αμέσως τις επόμενες ημέρες και λογω των επικρατουσών καιρικών συνθηκών, η ρύπανση επεκτάθηκε μέχρι και την περιοχή του Αγίου Κοσμά της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης.
Ο βαθμός της ρύπανσης είναι υψηλός και η τρίτη εταιρεία η Antipollution ANE ενεπλάκη ενεργά στην θαλάσσια απορρύπανση του λιμανιού του Πειραιά και στην απορρύπανση των ακτών τόσο στην Σαλαμίνα, όσο και στις πληγείσες ακτές της Γλυφάδας του Αλίμου.
Η Antipollution είναι χαμηλών  τόνων  ελληνική εταιρεία με μακρά ιστορία, στο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων ναυτιλίας, όσον αφορά στα στερεά απόβλητα πλοίων.
Η εταιρεία, σήμερα, παρέχει υπηρεσίες σε 24ωρη βάση, στο λιμάνι του Πειραιά και στα περισσότερα μεγάλα ελληνικά λιμάνια.
Από την πρόοδο των εργασιών απορρύπανσης εμφανώς προκύπτει ότι η Antipollution  διαθέτει έμπειρα στελέχη και άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Στην αντιμετώπιση του περιστατικού από την Antipollution απασχολούνται περισσότερα από 70 άτομα, επιστημονικό προσωπικό, πλωτός και χερσαίος εξοπλισμός και κατάλληλα αντιρρυπαντικά μέσα.
Η Antipollution είναι η εταιρεία που είχε επίσης αναλάβει και επιτυχώς διεξήγαγε το έργο της επιχείρησης ναυαγιαίρεσης του Παναγία Τήνος που είχε ναυαγήσει μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, απαλάσοντας τις αρχές και το λιμάνι από τον ναυτιλιακό κίνδυνο.
Πρόεδρος της εταιρείας ANTIPOLLUTION είναι ο επιχειρηματίας κ. Βύρων Βασιλειάδης.
Παρά το γεγονός μάλιστα ότι οι αποζημιώσεις προς τις εταιρίες απορρύπανσης δεν είναι δεδομένες για τις υπηρεσίες τους, λόγω του ασφαλιστικού καθεστώτος, με πιθανή την εμπλοκή τελικά του Μπλε Ταμείου, ο εν λόγω επιχειρηματίας θεώρησε ότι προέχει το οικολογικό συμφέρον στην παρούσα φάση.

Πηγή - www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης