Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Μαθιός Πυρίμαχα στο α΄εξάμηνο 2017 – Περιορίστηκαν οι ζημιές

tags :
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Μαθιός Πυρίμαχα στο α΄εξάμηνο 2017 – Περιορίστηκαν οι ζημιές
Οι εξαγωγές παρέμειναν υψηλές απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής των εργοστασίων
Το πρώτο εξάμηνο του 2017 ο Όμιλος Μαθιός Πυρίμαχα προσπάθησε να διατηρήσει αυξητική πορεία παρά τις αρνητικές επιδράσεις από το εγχώριο οικονομικό περιβάλλον λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης και στασιμότητας καθώς και της μειωμένης ζήτησης από τις χώρες της Ευρωζώνης.
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να είναι υποτονική λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης ρευστότητας της αγοράς, τους υψηλούς φόρους των ακινήτων και τα χαμηλά διαθέσιμα εισοδήματα, σημειώνει η διοίκηση στο σχολιασμό της λογιστικής κατάστασης.
Στην Ελλάδα η οικοδομική δραστηριότητα κινήθηκε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα παρά την εμφάνιση κάποιων θετικών σημείων που εντάσσονται σε έργα τουριστικής υποδομής. Οι εξαγωγές παρέμειναν υψηλές απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής των εργοστασίων , πάντα σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού στις διεθνείς αγορές.
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου το Α΄ Εξάμηνο του 2017 ανήλθε σε  7,141 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,2% σε σύγκριση με το 2016.
Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας το ίδιο διάστημα ανήλθε σε 7,112 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,0% σε σύγκριση με το 2016.
Σε ενοποιημένο επίπεδο το μικτό κέρδος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθε σε 2,92 εκατ. ευρώ ενώ το αντίστοιχο ποσό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 ανερχόταν σε 2,625 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 11,2% .
Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 126 χιλ ευρώ για τον Όμιλο έναντι -357 χιλ. ευρώ και στο ποσό των 127 χιλ. ευρώ έναντι -78 χιλ. ευρώ για την εταιρεία αντίστοιχα.
Τα καθαρά αποτελέσματα (μετά από φόρους ) του Ομίλου ανήλθαν στο ποσό των -124 χιλ. ευρώ και της εταιρείας σε κέρδη 131 χιλ ευρώ έναντι ζημίας 355 χιλ. και 73 χιλ. ευρώ αντίστοιχα της περσινής περιόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης