Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κραυγή αγωνίας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο - «Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα»

tags :
Κραυγή αγωνίας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο - «Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα»
Tα καταλύματα λειτουργούν ανταγωνιστικά σε σχέση με τα ξενοδοχεία χωρίς να καταβάλλουν τους νόμιμους φόρους
Στα 17 δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσουν φέτος τα έσοδα της τουριστικής  βιομηχανίας έναντι 13 δισ. πέρυσι.
Να σημειωθεί ότι τα έσοδα προέρχονται κυρίως από τα ελληνικά   ξενοδοχεία  ενώ τα καταλύματα και τα ενοικιαζόμενα  δωμάτια  λειτουργούν ανταγωνιστικά έναντι των νόμιμων  επιχειρήσεων.
Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού  Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης, κατά την παρουσίαση μελέτης της Grant Thornton με τίτλο «Η φοροδοτική δυνατότητα των ξενοδοχείων και δυνατότητα αξιοποίησης της οικονομίας διαμοιρασμού για την φορολογική εξομάλυνση του κλάδου».
Με βάση την έρευνα, τα καταλύματα λειτουργούν ανταγωνιστικά σε σχέση με τα ξενοδοχεία χωρίς να καταβάλλουν τους νόμιμους φόρους.
O κ. Τσακίρης τόνισε ότι η δραστηριότητα των καταλυμάτων λειτουργεί σε βάρος των ξενοδοχειακών μονάδων καθώς λειτουργούν νόμιμα και συνεχώς καλούνται να πληρώνουν φόρους.
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητά τους ενώ είναι αδύνατο να ανταγωνιστούν άλλες χώρες.
Η υπερφορολόγηση των ξενοδοχείων οδηγεί σε υψηλότερες τελικές τιμές κατά 2,20%  έως 6,77% για να επιτευχθεί το αντίστοιχο ποσοστό  κέρδους με τους ανταγωνιστές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης