Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην ελληνική αγορά ΑΠΕ εισέρχεται η Total - Εξαγόρασε το 23% της EREN

tags :
Στην ελληνική αγορά ΑΠΕ εισέρχεται η Total - Εξαγόρασε το 23% της EREN
Η συναλλαγή ανακοινώθηκε σήμερα (19/9) και συνίσταται στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της EREN κατά 237,5 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλυφθεί εξ' ολοκλήρου από την Total
Στην ελληνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εισέρχεται η γαλλική Total, με την απόκτηση του ελέγχου του 23% της εταιρίεας EREN που δραστηριοποιείται και στη χώρα μας στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας.
Η συναλλαγή ανακοινώθηκε σήμερα (19/9) και συνίσταται στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της EREN κατά 237,5 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλυφθεί εξ' ολοκλήρου από την Total.
Η συμφωνία δίνει ακόμη στη γαλλική εταιρεία τη δυνατότητα να αποκτήσει τον έλεγχο της EREN την προσεχή πενταετία.
Η EREN ιδρύθηκε το 2012 και διαθέτει χαρτοφυλάκιο (σε λειτουργία ή υπό ανάπτυξη) μονάδων ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρικά) συνολικής ισχύος 650 μεγαβάτ. Στόχος της είναι η αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος στα 3 γιγαβάτ τα επόμενα πέντε χρόνια, κάτι που θα υποστηριχθεί και από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Σε δηλώσεις του, ο Patrick Pouyanné, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Total, επισημαίνει ότι η συνεργασία με την EREN θα επιταχύνει την κερδοφόρο ανάπτυξη της εταιρείας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών.
Για «στρατηγική συνεργασία με έναν μεγάλο ενεργειακό παίκτη, με τον οποίο μοιραζόμαστε την ισχυρή επιθυμία για ανάπτυξη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών», έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος της EREN, Παύλος Μουράτογλου.
Πρόσθεσε, δε, ότι η ισχύς της Total στις διεθνείς αγορές θα αποτελέσει καταλύτη για ανάπτυξη της εταιρείας.
Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μετά την έγκριση των αρμόδιων Αρχών.
Όταν συμβεί αυτό, η EREN θα μετονομαστεί σε Total Eren.
Η EREN δραστηριοποιείται στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική και χώρες της Ασίας-Ειρηνικού. Στην Ελλάδα, η θυγατρική Έρεν ΕΛΛΑΣ διαχειρίζεται έργα ισχύος 156,9 μεγαβάτ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης