Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Διήμερο (20-21/09) Roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο - Λαζαρίδης: Αυξημένο ενδιαφέρον από τα funds

tags :
Διήμερο (20-21/09) Roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο - Λαζαρίδης: Αυξημένο ενδιαφέρον από τα funds
'Εχουν προγραμματιστεί 650 συναντήσεις, αυξημένες κατά 35% από το αντίστοιχο roadshow του 2016
Ξεκίνησε σήμερα 20 Σεπτεμβρίου το 12ο Ετήσιο Ελληνικό Roadshow στο Λονδίνο που διοργανώνει το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Συνολικά 33 εισηγμένες εταιρείες θα παρουσιάσουν τις προοπτικές και τα σχέδια τους σε πάνω από 100 διαχειριστές κεφαλαίων.
Για αυξημένο ενδιαφέρον έκανε λόγο ο τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης, ανοίγοντας τις  εργασίες του 12ου ετήσιου Roadshow στο Λονδίνο.
«Είναι η πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τουλάχιστον 33 εισηγμένες εταιρείες από επενδυτικούς οίκους, ενώ έχουν προγραμματιστεί 650 συναντήσεις, αυξημένες κατά 35% από το αντίστοιχο roadshow του 2016, ενώ το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον που υπάρχει, είναι το μεγαλύτερο που έχει παρουσιαστεί από το 2013», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, Σωκράτης Λαζαρίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλή θέση σε σχέση με τον παγκόσμιο δείκτη, ενώ είναι πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο στις "ανερχόμενες αγορές".
Σε ότι αφορά τους δείκτες μεταβλητότητας (volatility index) της Ελληνικής οικονομίας, o κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι ο  δείκτης παρουσιάζει πτώση για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης, και κυμαίνεται κάτω από το 15%''.
«Ελπίζουμε πως με αυτό το "roadshow" και τις συνομιλίες με κυβερνητικούς και επενδυτικούς φορείς, θα δοθεί η δυνατότητα να αυξηθεί η γνώση και οι δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, κάτι που θα είναι χρήσιμο για όλους», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, η συμμετοχή ξένων και θεσμικών επενδυτών στην ελληνική αγορά είναι αυξημένη κατά 62%.
«Έχουμε πλέον εισέλθει στο μονοπάτι ανάκαμψης και ανάπτυξης», τόνισε μιλώντας σε ξένους επενδυτές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπογράμμισε ότι  «η κυβέρνηση αναζητά πλέον ιδιωτικά κεφάλαια προκειμένου να εφαρμόσει την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική της».
Οι 33 εισηγμένες εταιρείες που συμμετέχουν στο roadshow είναι οι εξής: ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Bank, Attica Bank, Autohelllas, Eurobank, Cenergy, Folli Follie, Fourlis, Grivalia Properties, Lamda Development, MIG, MLS, Motor Oil, Viohalco, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, Εθνική, Ελλάκτωρ, ΕΛ.ΤΕΧ 'Ανεμος, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, Ιντραλότ, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Μυτιληναίος, Πανγαία, Πειραιώς, Πλαστικά Θράκης, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης