Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παυλίδης (Παυλίδης Μάρμαρα): Δεν φεύγουμε από την Ελλάδα - Δώσαμε 1 εκατ. ως μπόνους στους εργαζόμενους

Παυλίδης (Παυλίδης Μάρμαρα): Δεν φεύγουμε από την Ελλάδα - Δώσαμε 1 εκατ. ως μπόνους στους εργαζόμενους
Η Παυλίδης αναμένει τζίρο 80 εκατ. ευρώ και υψηλό EBITDA για το 2017
Το κράτος δεν τηρεί τη νομοθεσία, παρότι προβλέπετε η έκδοση άδειας σε 30 ημέρες και στο ενδεχόμενο να μην έχει δοθεί απάντηση στον ενδιαφερόμενο σε διάστημα 90 ημερών, θεωρητικά ο ενδιαφερόμενος προχωρά στην επένδυση.
Σας γέλασαν αν νομίζετε ότι το κράτος και ο κρατικός υπάλληλος θα εφαρμόσει  το γράμμα του νόμου καθώς θα ανασύρει τα… ψιλά γράμματα της νομοθεσίας επικαλούμενος την έλλειψη χρόνου, μπλοκάρει όλη την διαδικασία.
Για μία άδεια έρευνας για τον εντοπισμό μαρμάρου στη Βουλγαρία απαιτείται συνολικός χρόνος δύο ετών μαζί με την εξόρυξη ενώ στην Ελλάδα, ο χρόνος της άδειας χρειάζεται δυόμιση χρόνια ο οποίος φθάνει στα πέντε χρόνια.
Τις εμπειρίες του με κράτος που θέλει επενδύσεις αλλά δεν κάνει τίποτα στην πράξη είπε χθες (21/9) ο διευθύνων σύμβουλος της Μάρμαρα Παυλίδης κ. Χριστόφορος Παυλίδης σε συνάντηση που είχε  με δημοσιογράφους για την εξαγορά της εταιρείας της Mermeren από το ολλανδικό Fund STONE WORKS COOPERTIEF, που κατέχει το 88,4% της εταιρείας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 5 Σεπτεμβρίου καταβάλλοντα τίμημα 72,3 εκατ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος Χριστόφορος Παυλίδης έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τις μετοχικές της εταιρείας Mermeren από τα Χρηματιστήρια των Σκοπίων και Αθηνών ενώ κράτησε κλειστά τα χαρτιά τους για την μερισματική πολιτική που ακολουθούσε η προηγούμενη διοίκηση.
Ο κ. Χριστόφορος Παυλίδης κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει προοπτική ένταξης της εταιρείας Παυλίδης Μάρμαρα στο ελληνικό χρηματιστήριο και αποκάλυψε ότι είχε προτάσεις από χρηματιστήρια του εξωτερικού αλλά τις απέρριψε όπως και να μεταφέρει την έδρα της εταιρείας σε άλλη χώρα.
Ο κ. Παυλίδης όπως και ο γενικός διευθυντής Νίκος Δημαρέλής είπαν ότι μένουμε στην Ελλάδα και πρόθυμα πληρώνουμε τους φόρους, οι οποίοι σημείωσαν ότι είναι σε υψηλά επίπεδα αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη χώρα μας.

Η εταιρεία Παυλίδης Μάρμαρα  

Η εταιρεία με έδρα τη Δράμα εξαγόρασε την Σκοπιανή εταιρεία Mermern και θα επενδύει 2-3 εκατ. ευρώ, το χρόνο όσα επενδύει και στην ελληνική εταιρεία.
Με την απόκτηση της μπράντας Sivecτης Mermeren και της Ariston, η Παυλίδης συγκαταλέγεται μέσα στις κορυφαίες εταιρείες λευκού Μαρμάρου.
Η Παυλίδης αναμένει τζίρο 80 εκατ. ευρώ και υψηλό EBITDA για το 2017.
Από τα 80 εκατ. ευρώ του τζίρου το 95% είναι εξαγωγές.
Η εταιρεία διαθέτει ισχυρά διαθέσιμα και σημαντικά περιθώρια κέρδους ενώ σημαντική είναι η προσφορά στην τοπική κοινωνία τόσο της μισθοδοσίας και των φόρων, όσο μέσω δωρεών στο νοσοκομείο της Δράμας και στα σχολεία του Νομού.
Το 2017 είναι χαρακτηριστικό ότι, η Παυλίδης μοίρασε 1 εκατ.ευρώ στο προσωπικό της  πέραν του μπόνους που δόθηκε.
Η Παυλίδης, εκτός απο το λατομείο και την μονάδα επεξεργασίας στα Σκόπια διαθέτει 3 λατομεία σε Δράμα, Καβάλα, Αλβανία ενώ σύντομα αποκτά και λατομείο στην Βουλγαρία.
Οι εξαγωγές κατευθύνονται κυρίως σε Κίνα, Ασία (Σιγκαπούρη) και ΗΠΑ.
Το 2017 αποτελεί το σημαντικότερο σταθμό στην ιστορία της Παυλίδης.
Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Χριστόφορος Παυλίδης, πρόκειται για μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας, η οποία αντικατοπτρίζει το όραμα της Διοίκησης και καθιστά πλέον την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, εδραιώνοντάς την ως Leader του Λευκού Δολομιτικού Μαρμάρου.
Η εξαγορά αυτή αλλάζει τον χάρτη του λευκού Μαρμάρου σε διεθνές επίπεδο και ισχυροποιεί περεταίρω την θέση των δύο εταιρειών.
Η διαχείριση των δύο λευκών διαμαντιών – μαρμάρων ARISTON (από την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.) & SIVEC (από την MERMEREN) είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει συνέργειες και αξίες με θετικές συνέπιες στα ήδη καλά αποτελέσματα των εταιρειών.
Για την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. προτεραιότητα έχει η συνέχιση υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδιασμού, βασισμένη τους πυλώνες συνεχών επενδύσεων, διεύρυνση των διαθέσιμων κοιτασμάτων, καθώς και στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων.
Αναλυτικότερα η Εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και σε ετήσιες επενδύσεις της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς με στόχο την βελτίωση της παραγωγικότητας και την ποιοτική αναβάθμιση των τελικών προϊόντων.
Σε ότι αφορά τον δεύτερο πυλώνα η εταιρεία έχει αναπτύξει in house τμήμα αξιολόγησης κοιτασμάτων και παράλληλα εξετάζει κάθε δυνατή ευκαιρία που της παρουσιάζεται για εξαγορές – συνεργασίες  ομοειδών επιχειρήσεων με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Στον τομέα της ενέργειας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εταιρεία έχει ξεκινήσει τριετές επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης Αιολικών Πάρκων 50MW στη Β. Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης