Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σημαντικό το ενδιαφέρον για Νηρέα και Σελόντα - Κατατέθηκαν οκτώ μη δεσμευτικές προσφορές

Σημαντικό το ενδιαφέρον για Νηρέα και Σελόντα - Κατατέθηκαν οκτώ μη δεσμευτικές προσφορές
Οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης τόσο της Σελόντα όσο και του Νηρέα ξεκίνησαν από τις τράπεζες πριν από ένα χρόνο και το αποτέλεσμα της διαδικασίας κρίνεται επιτυχές
Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση των Νηρέα - Σελόντα καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατατέθηκαν οκτώ μη δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του 75,9% της Νηρέας και του 82,11% της Σελόντα εκ των οποίων η μία φέρεται να είναι το fund Αmerra που διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια άνω των 1,5 δισ. δολ. με έμφαση στην αγροτική οικονομία.
Να σημειωθεί ότι πάνω από 35 ενδιαφερόμενοι είχαν υπογράψει συμβάσεις εμπιστευτικότητας και είχαν αποκτήσει πρόσβαση στους όρους του διαγωνισμού και σε οικονομικά στοιχεία, ενώ η προθεσμία υποβολής των μη δεσμευτικών προσφορών έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου 2017.
Ο τζίρος της Σελόντα το 2016 παρουσίασε αύξηση κατά 13% κι ανήλθε σε 168 εκατ. ευρώ, έναντι 149 εκατ. ευρώ το 2015.
Αντίστοιχα καλή ήταν και η αύξηση του τζίρου του Νηρέα, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε η τιμή της τσιπούρας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Ειδικότερα οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 197,8 εκατ. ευρώ έναντι 185,4 εκατ. ευρώ το 2015, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,7%.
Οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης τόσο της Σελόντα όσο και του Νηρέα ξεκίνησαν από τις τράπεζες πριν από ένα χρόνο και το αποτέλεσμα της διαδικασίας κρίνεται επιτυχές, δεδομένης της αύξησης πωλήσεων, της επιστροφής στην κερδοφορία και της ύπαρξης πλέον θετικών ιδίων κεφαλαίων.
Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες έχουν αποκτήσει τον έλεγχο του μάνατζμεντ τόσο της Σελόντα (από τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν απέκτησαν το 82% διαγράφοντας δάνεια ύψους 50 εκατ.) όσο και του Νηρέα (όπου την περασμένη άνοιξη απέκτησαν το 75% «κουρεύοντας» δάνεια 58,6 εκατ.).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης