Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Cyta Hellas: Μήπως τα φθηνά πακέτα τηλεφωνίας έφεραν το πωλητήριο;

Cyta Hellas: Μήπως τα φθηνά πακέτα τηλεφωνίας έφεραν το πωλητήριο;
Με 350.000 πελάτες και τζίρο 98 εκατ. ευρώ «ψάχνει» αγοραστή
Οι ικανοποιημένοι πελάτες της Cyta hellas, ο επιτυχίες της διοίκησης, το πωλητήριο του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιώντης Κύπρου και οι υποψήφιοι αγοραστές της Cyta  Hellas διαμορφώνουν ένα πάζλ για δυνατούς λύτες.
Η κυπριακή εταιρεία κατάφερε μετά από εννέα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα να «σπάσει» το τηλεπικοινωνιακό κατεστημένο καταβάλλοντας όμως το αντίτιμο σε οικονομικό κόστος το οποίο οδήγησε τον Εθνικό Οργανισμό της Κύπρου να βγάλει προς πώληση τη θυγατρική της, στην Ελλάδα.
Όμως οι εγχώριοι καταναλωτές είδαν στην πράξη να λειτουργεί ο ανταγωνισμός ο οποίος έφερε χαμηλότερα τιμολόγια καθώς καθιέρωσε τα 18 ευρώ για ένα συμβόλαιο σταθερής τηλεφωνία δίνοντας παράλληλα internet 24Mbps.
Στην κινητή τηλεφωνία πακέτο με 13 ευρώ και χρόνο ομιλίας 1.000 λεπτών και στην καρτοκινητή καθιέρωσε τα 5 ευρώ.
Οι πελάτες της Cyta hellas έφυγαν από άλλες εταιρείες αφού προτίμησαν τα οικονομικά πακέτα της τα οποία άλλαξαν το τοπίο στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.
Όμως τα ελκυστικά και ανταγωνιστικά πακέτα έφεραν ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία και την ίδια στιγμή προκάλεσε πίεση στον ανταγωνισμό.
Πάντως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικών Υπηρεσιών της μητρικής Cyta, κ. Γιάννης Κουλίας, έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικάστοιχεία της χρονιάς που πέρασε (2016).
Η πιο χρήσιμη πληροφορία όμως ήταν αυτή που αναφερόταν στη φετινή χρονιά.
Συγκεκριμένα η Cyta hellas κατάφερε στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017 για πρώτη φόρα την κάλυψη των τρεχουσών οφειλών με ιδίους οικονομικούς πόρους.Δ
ηλαδή τα έξοδα καλύφθηκαν από τα έσοδα.

Οι 350.000 πελάτες της Cyta Hellas

Οι ενεργές συνδέσεις κινητής κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 76%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.
Από το σύνολο του αριθμού των ενεργών συνδέσεων Κινητής η μερίδα του λέοντος, δηλαδή το 75%, ανήκει στις υπηρεσίες Κινητής Συμβολαίου.
Αυτό οφείλεται στο χρονικό προβάδισμα της Κινητής Συμβολαίου, αλλά και στη διάθεση οικονομικών πακέτων υψηλής αξίας για μεγάλο εύρος αναγκών.
Συνολικά, ο αριθμός πελατών Κινητής (Συμβολαίου και Καρτοκινητής), στο τέλος του 2016, ανήλθε στις 51 χιλιάδες, αριθμός που αναλογεί στο 17% της βάσης πελατών της σταθερής σε σχέση με το 2015, όπου η ίδια αναλογία αντιστοιχούσε στο 9%.
Χάρη στην ανταπόκριση που γνωρίζουν οι υπηρεσίες Κινητής, αντισταθμίστηκε η πτωτική τάση των ευρυζωνικών υπηρεσιών που προέκυψε ως αποτέλεσμα ωρίμανσης.
Έτσι, ο αριθμός πελατολογίου κινήθηκε σε οριακούς ρυθμούς ανάπτυξης και διαμορφώθηκε στις 307 χιλιάδες για την Σταθερή και 51 χιλιάδες για την Κινητή.

Τα  οικονομικά μεγέθη της Cyta  Hellas με το τζίρο στα  90,8 εκατ. ευρώ

Τα έσοδα από τις υπηρεσίες Κινητής ήταν αντίστοιχα αυξημένα κατά 19,3% ενώ, από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες μειωμένα κατά 2,6%, με το συνολικό κύκλο εργασιών από κύριες δραστηριότητες (υπηρεσίες και εμπορεύματα) να κλείνει τελικά στα 90,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας οριακή μείωση της τάξεως του 1,2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση.
Παρά το ασταθές και έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι βασικοί οικονομικοί δείκτες το 2016, συγκριτικά με το 2015 (χωρίς να λαμβάνονται υπόψη έκτακτα έσοδα), σταθεροποιήθηκαν.
Τα βασικά μεγέθη διαμορφώθηκαν μετά από στρογγυλοποιήσεις στα ίδια επίπεδα με το 2015 ως ακολούθως, το μικτό κέρδος ανήλθε το 2016 στα 26,90 εκατ. ευρώ (έναντι 26,96 εκατ. ευρώ το 2015), η ζημία προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων στα 14,51 εκατ. ευρώ (έναντι ζημίας 14,47 εκ. ευρώ το 2015) και η ζημία προ φόρων στα 18,91 εκ. ευρώ (έναντι ζημίας 18,80 εκατ. ευρώ το 2015).
Να σημειωθεί ότι η παραπάνω σύγκριση με το 2015.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης