Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ερωτήματα για την καθυστερημένη ενημέρωση της πώλησης ακινήτου με μεγάλη ζημιά από την Moda Bagno

tags :
Ερωτήματα για την καθυστερημένη ενημέρωση της πώλησης ακινήτου με μεγάλη ζημιά από την Moda Bagno
Γιατί ενώ το πούλησε τον Απρίλιο και δημοσίευσε αποτελέσματα χρήσης τελευταία μέρα του Απριλίου δεν ανέφερε την πώληση ή την ανάγκη απομείωσης αξίας;
Ερωτήματα που απευθύνονται μέχρι και στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και άλλους αρμόδιους έχουν τεθεί λόγω της πώλησης ακινήτου στην Κηφισίας από τη Moda Bagno τον Απρίλιο του 2017 και της καθυστερημένης ενημέρωσης της αγοράς για την πώληση αλλά και για την ζημιά που κατέγραψε.
Η αγορά ουσιαστικά ενημερώθηκε μέσω της δημοσίευσης της λογιστικής κατάστασης εξαμήνου.
Όπως έγραψε το Bankingnews.gr στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 η εισηγμένη αναφέρει στις λογιστικές καταστάσεις πως πούλησε ακίνητο στην Λ.Κηφισίας 192 έναντι 1,8 εκατ. ευρώ και έγραψε ζημιά 1,76 εκατ. ευρώ.
Το ποσό διατέθηκε εξολοκλήρου για την εξόφληση ομολογιακού δανείου της Eurobank.
Συγκεκριμένα στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου αναφέρεται: «Τον Απρίλιο του 2017, η εταιρεία προέβη στην πώληση του ακινήτου επί της Λ. Κηφισίας 192 στο Χαλάνδρι Αττικής.  
Το  τίμημα της πώλησης ανήλθε σε 1,8  εκατ. ευρώ  (ζημία 1,7  εκατ. ευρώ)  και  διατέθηκε  εξολοκλήρου για την εξόφληση του Ομολογιακού δανείου της Eurobank.»    
Σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς, η εταιρεία είχε δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2016 την τελευταία μέρα του Απριλίου, αλλά στην ενότητα σημαντικά γεγονότα μετά τη λήξη της περιόδου δεν έκανε αναφορά για την πώληση ούτε εξέφραζε την ανάγκη απομείωσης.
Αντιθέτως, η διοίκηση δήλωνε πως τα στοιχεία αποτυπώνουν τη δίκαιη εικόνα του ισολογισμού και ο ορκωτός δεν εξέφραζε επιφύλαξη ως προς την ανάγκη απομείωσης της αξίας ακινήτων.  
Πότε έγινε η πώληση και γιατί δεν ενημερώθηκε νωρίτερα η αγορά;
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία έχει απασχολήσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν τις αρμόδιες αρχές λόγω χρημάτων που έχουν λάβει οι βασικοί μέτοχοι από την εταιρεία.

Το δημοσίευμα του Bankingnews.gr για τα αποτελέσματα της εταιρείας και την πώληση του ακινήτου

Μέσα στο εξάμηνο η Moda Bagno προχώρησε στην πώληση ακινήτου που διέθετε στην Λ.Κηφισίας 192 έναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εταιρεία τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν με ζημία 1,76 εκατ. ευρώ.
Το ποσό διατέθηκε εξολοκλήρου για την εξόφληση ομολογιακού δανείου της Eurobank.
Η διοίκηση της εταιρείας για το δεύτερο εξάμηνο του 2017 περιμένει βελτίωση αποτελεσμάτων έναντι του 2016 ακόμα και αν υπάρξει μείωση των πωλήσεων καθώς έχουν μειωθεί σημαντικά τα έξοδα της εταιρείας.
Σε επίπεδο πρώτου εξαμήνου οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 5,18 εκατ. ευρώ από 5,9 εκατ. ευρώ, και οι ζημιές ανήλθαν στα 2,2 εκατ. ευρώ από 214 χιλ. ευρώ.
Τα EBΙTDA γύρισαν αρνητικά κατά 1,65 εκατ. ευρώ από κέρδη 320 χιλ. ευρώ ενώ αν αφαιρεθεί η ζημιά από την πώληση ακινήτου θα ήταν κέρδη 153 χιλ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης