Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οικονομική στήριξη 9 εκατ. ευρώ με τροπολογία στον ΟΑΣΘ του οποίου ηγείται ο Στέλιος Παππάς

tags :
Οικονομική στήριξη 9 εκατ. ευρώ με τροπολογία στον ΟΑΣΘ του οποίου ηγείται ο Στέλιος Παππάς
Το ποσό των 9.235.922,96 ευρώ αφορά τα έσοδα που απώλεσε ο ΟΑΣΘ από την απορρόφηση της διπλής αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23%
Το ποσό των 9 εκατ. ευρώ θα λάβει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στον οποίο τοποθετήθηκε πρόσφατα πρόεδρος ο πατέρας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, Στέλιος Παππάς, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από τους υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Ευκλείδη Τσακαλώτο.  
Το ποσό των 9.235.922,96 ευρώ αφορά τα έσοδα που απώλεσε ο ΟΑΣΘ από την απορρόφηση της διπλής αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% και εν συνέχεια σε  24% χωρίς ο οργανισμός να μετακυλήσει την επίμαχη αύξηση στο επιβατικό κοινό καθώς η τιμή του εισιτηρίου παρέμεινε η ίδια.
Πρόκειται για την πρώτη αύξηση του εισιτηρίου στις 20/7/2015 όπου από το 13% αυξήθηκε το 23 και την δεύτερη αύξηση από το 23% στο 24% η οποία έγινε την 1/6/2016.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου μεταφορών έκριναν ότι το πόσο που απώλεσε ο οργανισμός είναι το συγκεκριμένο το οποίο αποδίδεται στον ΟΑΣΘ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στο τιμόνι του Οργανισμού έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς κάποιοι μιλούν ακόμα και για «προίκα εκκίνησης» της θητείας του.     

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης