Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Moda Bagno: Δεν θα πουλούσαμε το ακίνητο αν δεν υπήρχε «πίεση» από τη Eurobank

tags :
Moda Bagno: Δεν θα πουλούσαμε το ακίνητο αν δεν υπήρχε «πίεση» από τη Eurobank
Μεγάλη μάχη τον τελευταίο χρόνο υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της έχει δώσει η εταιρεία
Καμία πρόθεση δεν υπήρχε για πώληση του ακινήτου από τη Moda Bagno αν δεν υπήρχε καταγγελία του δανείου από τη Eurobank, την οποία είχε αποκαλύψει το Bankingnews.gr, αναφέρουν πηγές της εταιρείας.
Όπως τονίζουν στο Bankingnews με αφορμή δημοσίευμα της 3ης Οκτωβρίου με τίτλο «ερωτήματα για την καθυστερημένη ενημέρωση της πώλησης ακινήτου με μεγάλη ζημιά από την Moda Bagno», το ακίνητο πουλήθηκε καθώς η Eurobank έκανε απαιτητά τα κεφάλαια που είχε δανείσει στην εταιρεία, και δεν υπήρχε άλλη λύση εκείνη την περίοδο.
Η διοίκηση έχει δώσει μεγάλη μάχη τον τελευταίο χρόνο κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της (και ειδικά στις τραπεζικές οι οποίες δεν ήταν και λίγες) αλλά ήταν αδύνατο να βρει τόσα χρήματα ώστε να καλύψει την απαίτηση της τράπεζας, από τις ταμειακές ροές.
Έτσι αποφασίστηκε η πώληση του ακινήτου με σημαντική ζημιά, αλλά «αυτή είναι τώρα η τιμή του» ξεκαθαρίζουν πηγές της εταιρείας.
Το προϊόν της πώλησης πήγε αμέσως στην Eurobank για την αποπληρωμή του δανείου.
Αναφορικά με την καθυστερημένη ενημέρωση αναφέρουν πως στις 24 Απριλίου είχε γραφτεί η οικονομική έκθεση και στις 28 του ίδιου μήνα έγινε η πώληση.
Στο ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσαν νωρίτερα αναφέρουν πως η εταιρεία πήρε την απόφαση να το κάνει στις καταστάσεις εξαμήνου αντί να αλλάξει τις καταστάσεις χρήσης, γιατί ουσιαστικά δεν θα υπήρχε διαφορά και επίσης δεν προτίμησε να γράψει για πιθανή  απομείωση (λόγω πιθανής μέχρι τότε πώλησης αφού δεν είχαν πέσει οι υπογραφές), καθώς ίσως αυτό δημιουργούσε ανησυχίες χωρίς λόγο στην επενδυτική κοινότητα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Τέλος αναφορικά με τις απαιτήσεις της εταιρείας από βασικούς μετόχους τονίζεται πως αυτές έχουν καλυφθεί πλήρως και δεν υπάρχει πλέον καμία απαίτηση από την εταιρεία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης