Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κέκροψ: Αφήνουν στο σκοτάδι τους μετόχους - Η εξαγορά που δεν ανακοινώθηκε και οι δικαστικές εξελίξεις

tags :
Κέκροψ: Αφήνουν στο σκοτάδι τους μετόχους - Η εξαγορά που δεν ανακοινώθηκε και οι δικαστικές εξελίξεις
Πρόκειται για την έκταση των 300 στρεμμάτων στα Τουρκοβούνια μέρος της οποίας διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια η Κέκροψ, υπόθεση στην οποία εκτιμά ότι θα δικαιωθεί
Σημαντικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στην εταιρεία Κέκροψ, οι οποίες ωστόσο δεν γνωστοποιούνται - ως οφείλεται - στους μετόχους της εταιρείας και στο ΧΑ.
Εξελίξεις, που όπως προκύπτει αλλάζουν τα δεδομένα στην εταιρεία καθώς αφορούν συναλλαγές αλλά και δικαστικές εξελίξεις που εκκρεμούν και για τις οποίες η εταιρεία εκτιμά ότι θα δικαιωθεί.
Πρόκειται για την έκταση των 300 στρεμμάτων στα Τουρκοβούνια μέρος της οποίας διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια η Κέκροψ, υπόθεση στην οποία εκτιμά ότι θα δικαιωθεί.  
Ειδικότερα όπως προκύπτει από την εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση της εταιρείας: ατις 12 Ιουνίου 2017 η INTRADEVELOPMENT, θυγατρική της INTRAKAT, εξαγόρασε από τους κ.κ. Σ. Κόκκαλη και Π. Κόκκαλη σε ποσοστό 100%την ανώνυμη εταιρεία INTRAPAR ΑΕ, μέτοχο της ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε. κατά 25,72% αντί τιμήματος 7 εκατ. ευρώ και επιπλέον ενδεχόμενο τίμημα (contigent consideration) 2,7 εκατ. ευρώ, το οποίο τελεί υπό αίρεση καταβολής. Την ημερομηνία αυτή μεταβιβάστηκαν οι μετοχές και τα δικαιώματα ψήφου στην Intrapar ΑΕ και ως εκ τούτου η Εταιρεία απέκτησε τον έλεγχο της Ιntrapar ΑΕ.
Η συγκεκριμένη εξαγορά έγινε στα πλαίσια της στρατηγικής του Ομίλου για διεύρυνση της δραστηριότητας του στον κλάδο του real estate Στις 12.06.2017 τα Ίδια Κεφάλαια της Intrapar ΑΕ ανέρχονταν σε -7,66 εκατ. συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής στη συγγενή εταιρεία Κέκροψ Α.Ε με ποσοστό %25,72 αποτιμώμενη στη χρηματιστηριαή της αξία ποσού 815 χιλ.
Το τίμημα της συναλλαγής κρίθηκε ως εύλογο βάσει των ακόλουθων στοιχείων:
1) Την αποτίμηση της συγγενούς εταιρείας Κέκροψ Α.Ε από ανεξάρτητο εκτιμητή η οποία προσδιορίζει εύρος τιμών εύλογης αξίας ύψους 67,4εκ - 74,3εκ.
2) Την επιστολή του νομικού συμβούλου της εταιρείας Κέκροψ βάσει της οποίας εκτιμάται η θετική έκβαση της αίτησης της ΚΕΚΡΟΨ για την αναίρεση της υπ΄αριθμ. 3401/2014 απόφασης του Εφετείου Αθηνών η οποία έκανε δεκτή αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου με την οποία διεκδικεί την κυριότητα έκτασης 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, τμήμα της οποίας ανήκει στην ΚΕΚΡΟΨ
3) Την σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών της Intrapar AE η οποία περιλαμβάνει όρο περί δικαιώματος μεταβίβασης των εν λόγω μετοχών στους πωλητές αντί ισόποσου τιμήματος, σε περίπτωση μη ευδοκίμησης της ανωτέρω δικαστικής υπόθεσης.
Η εταιρεία αναγνώρισε τα περιουσιακά στοιχεία της θυγατρικής εταιρείας με βάση την λογιστική τους αξία - 7,66 εκ. και ως εκ τούτου προέκυψε υπεραξία από την εξαγορά ύψους 17,4 εκατ. Η Εταιρεία θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα να αποφασίσει την οριστική κατανομή στην επόμενη περίοδο των 12 μηνών.
Τέλος, όπως ρητά ορίζεται στις συμβάσεις αγοραπωλησίας των μετοχών της INTRAPAR, στην περίπτωση που δε γίνει αποδεκτή η αίτηση αναίρεσης της Κέκροψ, οι ως άνω αποκτηθείσες μετοχές της INTRAPAR, μετά των επ’ αυτών δικαιωμάτων, μεταβιβάζονται στην κυριότητα των πωλητών, οι οποίοι υποχρεούνται να επιστρέψουν στην αγοράστρια το εισπραχθέν από αυτούς τίμημα, εντόκως.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης